Ο Άδωνης θέλει επέκταση της υποχρεωτικότητας και στον ιδιωτικό τομέα – «Και διστακτικά έχουμε πάει» ομολογεί

Ο Άδωνης θέλει επέκταση της υποχρεωτικότητας και στον ιδιωτικό τομέα – «Και διστακτικά έχουμε πάει» ομολογεί
(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Στη… γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αποδίδει ο Άδωνης Γεωργιάδης τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη χώρα ακολουθώντας την συνηθισμένη τακτική της μετάθεσης ευθυνών και όχι στην ανικανότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση εμβολιασμών χωρίς εξαναγκασμούς και απειλές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστηρίζει πως οι Έλληνες δεν είναι αρκετά δυτικοευρωπαίοι για να πεισθούν και να εμβολιαστούν αντίθετα είναι πιο… συναισθηματικοί.

«Το είπαμε μία, δύο, τρεις, όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν φτάσει το τείχος ανοσίας που θέλανε. Η Πορτογαλία το 90%, η Ιρλανδία το 90%, η Ισπανία κοντά στο 90%, κτλ. Ε, εντάξει, μην φαινόμαστε πάντα εμείς ρε παιδάκι μου γραφικοί ως προς την Ευρώπη. Όλοι οι άλλοι εμβολιαστήκανε … Η Ελλάδα σε ποσοστό εμβολιασμών είναι εξαιρετικά καλύτερα από όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, χειρότερα όλων των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Είναι πάλι στο ενδιάμεσο, όπως σχεδόν σε όλη μας την Ιστορία. Κοιτάμε προς τη Δύση, αγαπάμε και την Ανατολή … μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σκέφτεται πιο συναισθηματικά, σου λέει “δεν θέλω γιατί είναι υποχρεωτικό”, “δεν ξέρω ποιοι το φτιάχνουν”, “το έφτιαξαν γιατί μας κυνηγάνε”, διάφορα τέτοια, γραφικές θεωρίες συνωμοσίας … έχουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη πέραση από ότι σε χώρες όπως π.χ. η Δανία ή το Βέλγιο. Τι να κάνουμε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην κοινωνία, ο Άδωνης Γεωργιάδης όχι μόνο επιμένει πως η τακτική αυτή είναι και η πιο αποτελεσματική και έχει αποτελέσματα αλλά τονίζει πως θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους γιατί όχι και του ιδιωτικού τομέα.

«Υποχρεωτικά μέτρα έχουν πάρει πολλές άλλες χώρες -και περισσότερα από εμάς. Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη, διστακτικά έχουμε πάει στην υποχρεωτικότητα, έπρεπε να έχουμε πάει σε μεγαλύτερη. Η υποχρεωτικότητα έχει δουλέψει και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στην Υγεία» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «σε κάποια στιγμή, αν η πανδημία δεν φεύγει και οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν το αποκλείω καθόλου, εγώ προσωπικά θα το υποστήριζα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter