Ο Αποστολόπουλος απαντά στην Βούλτεψη: Η «αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική» σημαίνει θανάτους στο Αιγαίο

Ο Αποστολόπουλος απαντά στην Βούλτεψη: Η «αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική» σημαίνει θανάτους στο Αιγαίο
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

«Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα;» αναρωτήθηκε η υπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη και ο Ιάσονας Αποστολόπουλος έσπευσε να της απαντήσει μέσα από ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο διασώστης ενημερώνει την κυρία Βούλτεψη, η οποία παρότι υφυπουργός Μετανάστευσης ποτέ της δεν έτυχε να ακούσει για τις καταγγελίες σχετικά με παράνομες και δολοφονικές επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων ή ότι «η πλειοψηφία των pushback περιλαμβάνει απαγωγή προσφύγων που έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά, ληστεία (αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων), ξυλοδαρμούς, μεταφορά τους σε πλωτές σχεδίες του λιμενικού (literaft) κι εγκατάλειψη τους στα ανοιχτά του Αιγαίου».

«Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, που όταν είναι να επαναπροωθήσουν μικρό αριθμό ατόμων, δεν «ξοδεύουν» ένα ολόκληρο liferaft (που κοστίζει χιλιάδες ευρώ), αλλά πετάνε τους ανθρώπους κατευθείαν στην θάλασσα!». συμπλήρωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Ο διασώστης δεν αρκείται στην εμπειρική περιγραφή των γεγονότων τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι αλλά επικαλείται και την διεθνή έρευνα των Guardian – Spiegel η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021 και αφορά την απαγωγή τριών αφιχθέντων προσφύγων «από τις ελληνικές αρχές» και που σύμφωνα με το ρεπορτάζ «πετάχτηκαν στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο», με αποτέλεσμα οι δύο να πνιγούν». «Ο Σίντι Κέιτα, 36 ετών, από την Ακτή του Ελεφαντοστού, και ο Μάρσαλ Κουαμού ετών 33, από το Καμερούν. Ο τρίτος (Ιμπραήμ) κολύμπησε μέχρι την Τουρκία και σώθηκε», αναφέρει ο Ιάσονας και συμπληρώνει πως η «σορός του Κουαμού μεταφέρθηκε με έξοδα της οικογένειάς του στην πατρίδα του το Καμερούν και θάφτηκε εκεί. Ο Κέιτα είναι θαμμένος σε ανώνυμο τάφο στη Σμύρνη, καθώς η οικογένειά του δεν είχε τα λεφτά για να μεταφερθεί στην Ακτή του Ελεφαντοστού».

«Αυτό σημαίνει “μείωση των αφίξεων” και “αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική” για τα οποία θριαμβολογεί η ελληνική κυβέρνηση», τονίζει κλείνοντας ο διασώστης.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter