Ο ατυχής κ. Δρίτσας

Ο ατυχής κ. Δρίτσας

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας την ώρα που η ΝΔ πασχίζει να ταυτίσει την Αριστερά με την τρομοκρατία, ποντάροντας στην αλλαγή ατζέντας με ένα μακάβριο παιχνίδι θανάτου και κατασυκοφαντώντας όσους υπερασπίζονται το δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ενώ τον δημόσιο διάλογο μονοπωλεί η αδιαλλαξία του πρωθυπουργού και η εξόφθαλμη απόπειρα φίμωσης των social media, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (για όσους δεν γνωρίζουν αυτήν του την ιδιότητα) μετέφερε τη συζήτηση από την παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο τον απεργό πείνας και δίψας στο τερέν της δήθεν συμπόρευσης της Αριστεράς με την τρομοκρατία και τα 45ρια της.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην Ελληνικής Λύσης, φιλελεύθεροι νομικοί, στελέχη της ΝΔ, συγγενείς θυμάτων ακόμα και άνθρωπος που σήκωσε στους ώμους του το φέρετρο δολοφονηθέντα από την 17Ν παρενέβησαν για να λήξει η πρωθυπουργική βεντέτα με έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, ο οποίος δεν παύει να είναι φορέας δικαιωμάτων σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.

Ο κ. Δρίτσας αντί να μεταφέρει τη φωνή αυτών των ανθρώπων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των φορέων που κάνουν λόγο για ρεβανσιστικές πρακτικές εκτός δημοκρατικού και συνταγματικού πλαισίου, έκρινε πως έπρεπε να διατρανώσει ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανέναν. Αλήθεια, αυτήν τη διαπίστωση μπορεί να την εκστομίσει μπροστά σε συγγενείς θυμάτων;

Το να πατήσει κάποιος την μπανανόφλουδα και να προβεί σε μια ατυχή δήλωση είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό, όμως, που δεν συνηθίζεται είναι η οικειοποίηση απεχθών πρακτικών περί διαστρέβλωσης. Η απόπειρα του κ. Δρίτσα να εξωραΐσει μια αναντίρρητα λανθασμένη δήλωση, φέρνει στο νου προβεβλημένους υπουργούς που όποτε προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα προσφεύγουν στο καταφύγιο της… παρανόησης και της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» αναφέρει σε νέα δήλωσή του ο κ. Δρίτσας αντί να ζητήσει μία συγγνώμη την ημέρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματος για το νέο ΕΣΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter