Ο Δημήτρης Λάλος στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Δημήτρης Λάλος στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Ως ανθρωπότητα διανύουμε την καλύτερη φάση που θα μπορούσαμε. Εκτός από τον παιδοβιαστή υπάρχουν ο γιατρός, ο φυσικός, ο καλλιτέχνης, ο φιλόσοφος. Ο άνθρωπος έχει θετικά στοιχεία που θα υπερισχύσουν στο μέλλον»: Ο Δημήτρης Λάλος, λίγο προτού ξεκινήσει να υποδύεται τον Αδμητο στην τραγωδία «Αλκηστις» του Ευριπίδη και συνεχίσει τα γυρίσματα του «Σασμού», συναντήθηκε με την Αφροδίτη Ερμίδη και συζήτησαν για την αρχαία τραγωδία, την τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για τη δυνατότητα του ανθρώπου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

«Δεν εγκλωβίζομαι στη νοσταλγία. Εζησα, χάρηκα, γνώρισα, ένιωσα»: Τελειώνοντας τα γυρίσματα για τη «Γη της ελιάς», η Ελπίδα μίλησε με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την εμπειρία να αναλάβει ρόλο σε σειρά, τον κύκλο μουσικών παραστάσεων στον οποίο θα εμφανιστεί τον Νοέμβριο, την πολιτική της θέση και τον Χούλιο Ιγκλέσιας.

Τα «Σαγόνια του καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ επέστρεψαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και τρεις επιστήμονες διερευνούν τον μηχανισμό παραγωγής του φόβου.

Dr Med. Μαρία Διαλλινά (Msc, ψυχιάτρου – ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπεύτριας, τ. συντονίστριας Διευθ. Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων ΓΝΑ «Γεννηματάς»): Η επάνοδος του λευκού καρχαρία

Αιμιλιανός Σιδέρης (δρ Ψυχολογίας): Αποθεώνοντας τον ατομικισμό

Ντενίζ Νικολάκου (ψυχοθεραπεύτρια): Ανθεκτικότητα στον φόβο

Παρακολουθήσαμε τον ιστορικό περίπατο με τον Μενέλαο Χαραλαμπίδη στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια. Ο περίπατος ακολούθησε τις κινήσεις της ομάδας του ΕΛΑΣ Σπουδαστών –στις 24 Δεκεμβρίου μετονομάστηκε σε Λόχο Λόρδος Μπάιρον– με επικεφαλής τον σύνθετη Γιάννη Ξενάκη. Ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για τις ταινίες («Το μικρό ψάρι», «Κυνόδοντας», «Miss Violence») και τους δημιουργούς τους (Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Λάνθιμος, Αλέξανδρος Αβρανάς) που αποκάλυψαν τον σκοτεινό πυρήνα της ελληνικής οικογένειας πολύ πριν από την αποκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας στον Κολωνό.

«Στον προηγούμενο δίσκο μας υπάρχει το «Martyr», το οποίο μιλάει για μια γυναίκα που δολοφονήθηκε από φανατικούς χριστιανούς ακριβώς επειδή αναζήτησε τη γνώση. Στο Ιράν έχουμε πολλούς φαν, οι οποίοι μάλιστα επικοινωνούν μαζί μας και μας λένε τι συμβαίνει»: Ο Σωτήρης Βαγενάς, ιδρυτικό μέλος των Septicflesh, μιλάει στον Γιάννη Πούλλο για τον ακραίο ήχο και τα διαχρονικά ελληνικά στεγανά.

«Σε μια επικαιρότητα που βρίθει από ειδήσεις βιασμών, γυναικοκτονιών και λοιπών κακοποιήσεων, κρίνεται απαραίτητη η διαπαιδαγώγηση των παιδιών πάνω σε ζητήματα ισότητας και ελευθερίας φύλου από νωρίς»: Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι μιλάει στην Ειρήνη Δρίβα για τη νέα παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου «Είμαστε πάτσι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter