Ο Ελον Μασκ στηρίζει τη διαμαρτυρία των αγροτών στη Γερμανία

Ο Ελον Μασκ στηρίζει τη διαμαρτυρία των αγροτών στη Γερμανία
AP Photo/Michael Sohn

Πλήθος κόσμου έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους αγρότες της Γερμανίας, όπως στην Ολλανδία και την Πολωνία, μεταξύ αυτών και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, μέσα από σχόλιό του στο X (πρώην Twitter).

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του X, απάντησε συγκεκριμένα στην ανάρτηση του δημοσιογράφου @PeterSweden, ο οποίος έγραψε «χιλιάδες Γερμανοί αγρότες έφτασαν στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις προγραμματισμένες αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα. Στηρίζετε τους αγρότες;». Ο Μασκ, απάντησε στο εν λόγω ερώτημα γράφοντας «Εγώ ναι» (I do).

Αργότερα απάντησε και σε άλλες αναρτήσεις υποστηρίζοντας τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες της Γερμανίας ξεχύθηκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων για το ντίζελ.

Οι αγρότες έχουν υποσχεθεί να αποκλείσουν τις κύριες οδούς κυκλοφορίας και εφοδιασμού μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς προειδοποιούν ότι συνέπεια του τερματισμού των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι να καταστούν μη βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Περισσότερα από 100 μπλόκα αγροτών σε αυτοκινητόδρομους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter