Ο Γκάλγκος και ο ερεθισμένος γάιδαρος

Ο Γκάλγκος και ο ερεθισμένος γάιδαρος

Η γνωστή ιστορία από το ζωικό βασίλειο θέλει τον ερεθισμένο γάιδαρο να γυροφέρνει τη γαϊδούρα προσπαθώντας να την πείσει να ενδώσει στις ορέξεις του. Η θηλυκή, ωστόσο, προσπαθούσε να αποφύγει τον νταβραντισμένο αρσενικό λέγοντάς του ότι δεν τον εμπιστεύεται γιατί φοβάται ότι θα κάνει τη δουλειά του, θα την αφήσει έγκυο και μετά θα κάνει ότι δεν την ξέρει. Ο γάιδαρος όμως τη διαβεβαίωσε με έπαρση και αναμφίβολα με κάψα ότι αυτός είναι εκεί για να λύσει όλα τα θέματα που θα προκύψουν. Οπως ίσως γνωρίζετε αν έχετε ακούσει την ιστορία, μετά το συμβάν και την εγκυμοσύνη που προέκυψε ο γάιδαρος έκανε ότι δεν γνώριζε την εξαπατηθείσα γαϊδουρίτσα. Την ιστορία θυμήθηκα μετά την κατάθεση του διαφημιστή Μιχάλη Γκάλγκου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα, ο οποίος, έχοντας προφανώς πάρει τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει, κατέθεσε ψευδώς ότι το Documento ήταν αρνητής του κορονοϊού και γι’ αυτό δεν πήρε διαφήμιση για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι». Αντιμετωπίζει όμως τώρα μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία και απιστία εις βάρος του δημοσίου και φυσικά αγωγές. Ταυτόχρονα έχει απαξιωθεί στην πιάτσα της διαφήμισης, η οποία αν μη τι άλλο δεν θέλει ο χώρος να εκτίθεται τόσο άτσαλα, γιατί κινδυνεύει. Το συμπέρασμα είναι ότι ο γάιδαρος αφού κατέστησε… έγκυο τον Γκάλγκο, σε λίγο δεν θα τον ξέρει.

Τικ – τακ

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε ο πρωθυπουργός. Τέτοια αποψίλωση ρόλου του ΥΠΕΞ και υποτίμηση υπουργού δεν έχει υπάρξει ξανά στη χώρα. Λες και ο Μητσοτάκης πετάχτηκε ως τη Ζανζιβάρη και θεώρησε περιττό να ταλαιπωρήσει τον υπουργό με μια τόσο άχαρη επίσκεψη.

Και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού ο Μητσοτάκης ήταν το ίδιο υποτιμητικός. Ούτε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα δεν γνώριζε ποιες ήταν οι προθέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού. Οι προετοιμασίες του ταξιδιού έγιναν με αποστολή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Μόσχα. Για όσους αναρωτιούνται πώς παρακάμπτεται ο πρώτος τη τάξη υπουργός για να πάει ο Βαρβιτσιώτης, να ξέρουν ότι στο σύστημα Μητσοτάκη ρόλο παίζει η τάξη που ήταν ο καθένας στο Κολλέγιο και όχι στην κυβέρνηση.

Με τον Δένδια τα έχει και ο Γιώργος Μυλωνάκης, γενικός γραμματέας της Βουλής και άνθρωπος του Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο. Ο λόγος είναι ότι πριν από καιρό ο Μυλωνάκης άνοιξε την πόρτα και μπούκαρε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα την ώρα που ήταν σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών. Θες γιατί δεν το επιτρέπει η ευγενής καταγωγή του Δένδια, θες γιατί το εξέλαβε ως ρουφιανιλίκι, επέπληξε τον Μυλωνάκη για την αγένεια. Κατά περίεργο λόγο όμως ο Μυλωνάκης δεν παραπονέθηκε στον Μητσοτάκη για την προσβολή αλλά στο συγκρότημα του Φαλήρου, σε κάποιον καρδινάλιο, όπως είπε σε φίλους.

Γράφτηκε στα ψιλά, αλλά έχει σημασία που δεν φαίνεται. Αποχώρησε από τη Lamda ο διευθυντής σχεδιασμού και κατασκευών για το έργο του Ελληνικού. Οι φήμες πολλές, αλλά και τα κλάματα. Πολλοί απ’ αυτούς που έδωσαν προκαταβολές για αγορά διαμερισμάτων στο Ελληνικό κλαίνε γιατί θεωρούν την αποχώρηση ακόμη μία ένδειξη ύπαρξης προβλημάτων. Δεν έχει σημασία αν δεν τα έβγαλαν με ιδρώτα, το χρήμα είναι χρήμα. Σε αυτά να προσθέσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τη χρήση γης στο Ελληνικό. Επέρχεται τουρλουμπούκι.

Με όλα αυτά στο Ελληνικό από κάπου θα προβάλει ο Αδωνης Γεωργιάδης για να ανακοινώσει ένα ακόμη ξεκίνημα του Ελληνικού. Αν προλάβει, διότι για κάποιο λόγο (αυτός ξέρεις, εμείς όχι) μετράει σαν τους φαντάρους πριν από το απολυτήριο.

Ο Ανδρέας Ξανθός όχι μόνο διέψευσε τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για ύπαρξη VIP ΜΕΘ, για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έρευνα μέχρι το κόκαλο, αλλά δεν υπέγραψε και σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συγκατάθεσή του την έδωσε ως τομεάρχης Υγείας (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς), αλλά δεν υπέγραψε. Ισως δεν το θεωρεί κάτι σημαντικό.

Οσοι πάντως κατηγορούν τον Ξανθό για μουλωχτή στήριξη στον Μητσοτάκη τον αδικούν. Είναι απλώς ένας άνθρωπος που βλέπει πάνω απ’ τα κόμματα. Το 2017 είχε τοποθετήσει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, εκτός από τον Σωτήρη Τσιόδρα, και τον σύζυγο της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, Λάζαρο Καρνέση. Αυτόν που πήρε επιταγές από τη Novartis και ερευνάται για αθρόα συνταγογράφηση σε ασθενείς που ουδέποτε εξέτασε. Ο Ανδρέας δεν δίνει σημασία σε αυτά. Τον πειράζει βέβαια το κάπνισμα.

Εργολαβία Μητσοτάκη

Η σχέση της εξουσίας στην Ελλάδα με τους εργολάβους είναι μια ιστορική σχέση. Αρκετές φορές οι εθνικοί εργολάβοι στρώνουν τον δρόμο απ’ τον οποίο θα περάσει ένας πρωθυπουργός και αυτός ανταποδίδει φιλότιμα εκσυγχρονίζοντας τη χώρα με έργα. Αναμφίβολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τις κατασκευαστικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει κάτι πονηρό. Η σχέση του με την πολύ ισχυρή κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ, για παράδειγμα, μπορεί να σχετίζεται με τον υπερυπουργό Γεραπετρίτη που τυγχάνει γαμπρός του Μιχάλη Γουρζή, αντιπροέδρου της

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στην άλλη μεγάλη κατασκευαστική, την Ελλάκτωρ, εκτός από τον Ευθύμιο Μπουλούτα τον οποίο συμπαθεί πολύ η οικογένεια Μητσοτάκη (άλλοτε δεξί χέρι του Βγενόπουλου την εποχή των μεγάλων σκανδάλων), υπάρχει και ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Μυλωνογιάννης. Πρόκειται για τον σύμβουλο του Μητσοτάκη για φορολογικά θέματα. Ετσι μπορεί να μην έχει άδικο η αγορά όταν, πικρόχολα ίσως πολλές φορές, μιλάει για στενές σχέσεις του πρωθυπουργού με τις δύο κατασκευαστικές. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται πάντα. Ή μάλλον ο Μητσοτάκης θέλει να είναι όπως ακριβώς τα επιθυμεί ο ίδιος. Λέγεται λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πολύ να οριστεί νέος CEO της Ελλάκτωρ της απολύτου αρεσκείας του. Η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Χένρι Χόλντερμαν, εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου της Ελλάκτωρ, της ολλανδικής Reggeborgh, είχε στο μενού και πρόσωπα που είναι άξια (άριστα μάλλον) να ηγηθούν του ομίλου. Τώρα θα μου πείτε τι τον έχει πιάσει τον Μητσοτάκη με την Ελλάκτωρ; Η εξήγηση είναι απλή. Εχει φίλους στην Ελλάκτωρ, αλλά θεωρεί ότι έχει περισσότερους ο Νίκος Δένδιας. Σκέφτεστε να συμφωνήσουν οι φίλοι του Δένδια ότι καλό είναι να ηγηθεί του κεντροδεξιού χώρου;

quiz

Ποιον αποκαλούν με κακεντρέχεια αλλά και με νόημα στο Μαξίμου το «τσιαουάουα με την τροχήλατη»; Το γιατί το υποψιάζεστε,

Η ξαφνική αγάπη για τον Μπένι

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τα ελληνικά media κατακλύστηκαν από ένα θέμα που αφορά τον Μπένι Στάινμετζ. Ο Στάινμετζ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Συνελήφθη στο Ισραήλ και καταδικάστηκε στην Ελβετία για υπόθεση δωροδοκίας της οικογένειας του πρωθυπουργού της Γουινέας. Η δωροδοκία έγινε για να εξασφαλίσει την εκμετάλλευση ορυχείων. Την ίδια εποχή των δωροδοκιών ο Μπένι γινόταν ιδιοκτήτης της Πανγαίας στην Ελλάδα, μέσω μιας εταιρείας που αγόρασε την περιουσία της Εθνικής Τράπεζας δανειζόμενη απ’ την ίδια την Εθνική! Ο Μπένι λοιπόν, όπως μάθαμε απ’ τα δημοσιεύματα (δεν μάθαμε για τα σκάνδαλά του, προς Θεού), είναι στην Ελλάδα και δεν του επιτρέπεται να φύγει λόγω εντάλματος της Ιντερπόλ που στο μεταξύ έχει ακυρωθεί. Φιλεύσπλαχνα τα ελληνικά ΜΜΕ, κατακεραύνωναν την αδικία. Ολως περιέργως, όλα τα ρεπορτάζ είχαν το ίδιο λεκτικό, ως απόδειξη προέλευσης από κοινό non paper. Μπορεί να πεθαίνει κόσμος και να το θεωρούν στατιστική, αλλά μη θιγεί δισεκατομμυριούχος. Παρεμπιπτόντως, δισεκατομμυριούχος και μάλιστα Ισραηλινός αγόρασε το γνωστό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα. Συμπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

Οι κελεμπίες

Ποιοι μισούν τον Γεραπετρίτη

Να ανταλλάξουμε τα αρχαία ή τον Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter