O Κασσελάκης στη Βουλή: Η ψήφος εμπιστοσύνης σε Φάμελλο, το «νιέτ» Αχτσιόγλου και η ξενάγηση

O Κασσελάκης στη Βουλή: Η ψήφος εμπιστοσύνης σε Φάμελλο, το «νιέτ» Αχτσιόγλου και η ξενάγηση

Για δεύτερη μέρα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε πράξη το «τσιτάτο» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να ερμηνεύσει τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη: «Events, my dear, events». Και τις δύο μέρες, ένα κοινό χαρακτηριστικό εντοπίζεται στα πολιτικά γεγονότα που προκάλεσε. Παρότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει κοινοβουλευτική ιδιότητα (τουλάχιστον άμεσα), ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε τη Βουλή για να διατηρήσει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στις εσωκομματικές εξελίξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Η απάντηση Κασσελάκη μέσω του Documento για το αν σκέφτεται να γίνει (άμεσα) βουλευτής

Χθες, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον τέως και τον νυν πρόεδρο του κόμματος να εκπέμπουν μηνύματα ενότητας και διαφύλαξης της πολιτικής παρακαταθήκης που κληρονομεί από τον ιδρυτή της παράταξης ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας. Σήμερα, ο κ. Κασσελάκης «τελείωσε» τη συζήτηση γύρω από τον επικεφαλής της Κ.Ο., ενώ η συνάντηση με την Έφη Αχτσιόγλου ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις λεπτές ισορροπίες της επόμενης μέρας.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου παρέδωσε ο Τσίπρας (Photos)

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Σωκράτης Φάμελλος επιθυμούσε διακαώς να διατηρήσει τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος. Αναμφίβολα πιστώνεται την αξιοπρεπή κοινοβουλευτική παρουσία απέναντι την ώρα που το εσωκομματικό πεδίο έμοιαζε με κινούμενη άμμο λόγω της αποχώρησης Τσίπρα. Το γεγονός δε ότι δεν πήρε θέση στην προεκλογική διελκυστίνδα για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας ήταν ένα ακόμα «συν» που προσμετρήθηκε για την τελική απόφαση του Στ. Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – Ο διάλογος με τον Στέφανο Κασσελάκη (Photos)

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του με το «καλημέρα». Πριν κλείσουν οι πόρτες, δήλωσε απευθυνόμενος στον Σ. Φάμελλο: «Να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της Κ.Ο., πάντα για το καλό του τόπου». Έτσι, με δεδομένο ότι χθες ανακοινώθηκε πως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης, εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη και διευθυντής της Κ.Ο. ο Γιώργος Τσίπρας, η νέα ηγεσία έχει ήδη «κλείσει» μία σειρά από ζητήματα λειτουργίας και διάρθρωσης, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται πλέον στην ανακοίνωση των νέων τομεαρχών.

Οι στάσεις της ξενάγησης

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. ανέλαβε να ξεναγήσει τον κ. Κασσελάκη στο Κοινοβούλιο. Πρώτη στάση ήταν η βιβλιοθήκη της Βουλής, στη συνέχεια η αίθουσα συνεδριάσεων 223, το γραφείο του γραμματέα της Κ.Ο., Διονύση Καλαματιανού, το γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας, Ιάσωνας Φωτήλας, συνεχάρη για τη νίκη του τον κ. Κασσελάκη, ενώ αντίστοιχα έπραξε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης: Έχουμε ευθύνη προς όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους – Ξεναγήθηκε στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (Photos – Video)

Εκεί, όμως, που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ήταν η αίθουσα της Ολομέλειας, η οποία άνοιξε για να πάρει μια πρώτη… μυρωδιά από τον τόπο που συμπυκνώνονται οι ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Στην Αμερική λέμε: “Good try”», ήταν η απάντηση που έδωσε στο Documento όταν τον ρωτήσαμε μήπως σκέφτεται το σενάριο να αποκτήσει τελικά βουλευτική ιδιότητα.

«Όχι» από Αχτσιόγλου

Εν συνεχεία, ο κ. Κασσελάκης επέστρεψε στο γραφείο του Σ. Φάμελλου. Χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση, εμφανίστηκε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αφού χαιρέτισε τους δημοσιογράφους, πέρασε το κατώφλι του γραφείου του επικεφαλής της Κ.Ο. Ο Σ. Φάμελλος και ο Δ. Καλαματιανός αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα οι δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου να μείνουν μόνοι τους για μισή ώρα.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στο γραφείο του Φάμελλου

Μετά το πέρας της συνάντησης, η πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε πως αρνήθηκε οποιοδήποτε πόστο. «Δεν έχω την ενέργεια να αναλάβω κάποια άλλη θέση πέρα από αυτήν που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του τομέα Αθηνών. Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες» δήλωσε αρχικά. Χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης «εξαιρετικό» και διευκρίνισε πως δεν επιθυμεί να αναλάβει κάποιον τομέα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις της, κάτι που ψύχραιμα κομματικά στελέχη χαρακτήρισαν «αναμενόμενο».

Διαβάστε σχετικά: Αχτσιόγλου μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: «Δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω κάποια θέση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter