Ο Κασσελάκης στοχοποιεί το παρακράτος Μητσοτάκη και ο Τσακαλώτος επαναφέρει τις διαγραφές

Ο Κασσελάκης στοχοποιεί το παρακράτος Μητσοτάκη και ο Τσακαλώτος επαναφέρει τις διαγραφές

Παρά την έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που τραυματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατά μέτωπο επίθεση στα παρακρατικά «γρανάζια» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και επανέφερε -σε ήπιους τόνους- τη συζήτηση περί διαγραφών.

«Να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από μας. Και να σηκώσουμε τους τόνους απέναντι σε κάθε μέτρο, κάθε βήμα, κάθε πρόκληση, της πολιτικής που εντείνει την κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό, την ανασφάλεια, τους κινδύνους» είπε από το βήμα της Γερουσίας ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να κρίνει σκόπιμο να θίξει ενώπιον της Κ.Ο. το ζήτημα που αναμένεται να τεθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να περιέγραψε ως ασύμβατη με τις εξελίξεις την έκκληση του κ. Κασσελάκη για ενότητα, αφού εκκρεμεί η συζήτηση για τις διαγραφές των Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη, Στέφανου Τζουμάκα και Πάνου Σκουρλέτη.

Ωστόσο, στη συνέχεια της παρέμβασής του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του από εμπρηστικές αναφορές που θέτουν ζήτημα ηγεσίας, δεν άντεξε στον πειρασμό και προέβη σε παρατηρήσεις σε σχέση με την προτεραιοποίηση της αντιπολιτευτικής στοχοθεσίας του κόμματος.

Ειδικότερα, προέτρεψε να στραφεί η συζήτηση στη φορολογική πολιτική που πρέπει να αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ με φόντο τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στο μεσανατολικό, επέκρινε το γεγονός ότι το κόμμα δεν έδωσε το «παρών» στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, κάτι που έχει αντίκτυπο στα κινηματικά του αντανακλαστικά.

Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος του νέου προεδρικού μπλοκ δεν πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Τσακαλώτο, κάτι που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- σχετίζεται με τους χαμηλούς τόνους της τοποθέτησης του πρώην υπουργού.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: «Θάβουν» το σκάνδαλο υποκλοπών για να προστατευτεί η οικογένεια Μητσοτάκη – «Ξέπλυμα» το νομοσχέδιο Κεραμέως

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter