Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης παραπέμπει στον γραμματέα της ΝΔ… Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης παραπέμπει στον γραμματέα της ΝΔ… Μαρινάκη

Στον… εαυτό του μας παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήσαμε τι συμβαίνει με τον «Γαλάζιο Πελοποννησιακό πόλεμο» για τη θέση του περιφερειάρχη, όπως αναδείξαμε στο κυριακάτικο φύλλο του Documento, παραπέμπτοντας στη Νέα Δημοκρατία για απαντήσεις, της οποίας ο ίδιος είναι ο γραμματέας.

Την ώρα που στην Πελοπόννησο μαίνεται γαλάζιος πόλεμος για το χρίσμα της περιφέρειας, με το ρεπορτάζ να καταγράφει την εκχώρηση της περιφέρειας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφεύγει να πάρει θέση, επικαλούμενος το… εσωκομματικό του ζητήματος.

Όπως καταγράψαμε στον κυριακάτικο φύλλο του Documento, παρότι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε προ μηνών πως «Στις Περιφέρειες πηγαίνουμε με τις επιλογές μας. Όπου υπάρχει εν ενεργεία Περιφερειάρχης απολαμβάνει τη στήριξη της Κυβέρνησης», τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναφέρουν πως κορυφώνονται οι μεθοδεύσεις αντικατάστασης του Παναγιώτη Νίκα από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για τα μάτια του εκλεκτού του Αντ. Σαμαρά, Δημήτρη Πτωχού.

Ένας τεχνοκράτης χωρίς ιδιαίτερα ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή, αντιμέτωπος με ένα ιστορικό κομματικό στέλεχος, με πολύχρονες ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση, επί 13 χρόνια δήμαρχος Καλαμάτας, και εκλεγμένου περιφερειάρχης με σχεδόν 55%, από τον οποίο ζητείται να εγκαταλείψει.

Εύλογα ρωτήσαμε στο briefing πολιτικών συντακτών τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μόνο που εκείνος θυμήθηκε τον διπλό του ρόλο, παραπέμποντας στον δεύτερο, αυτόν του γραμματέα του κόμματος.

«Μια ερώτηση για τα αυτοδιοικητικά, γιατί μένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό, προεκλογικά, είπε πως όπου υπάρχουν εν ενεργεία Περιφερειάρχες θα στηριχθούν από τη Ν.Δ.. Τι συμβαίνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Είναι ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με το έργο του κ. Νίκα;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του documentonews.gr, Μηνάς Κωνσταντίνου.

«Επειδή εδώ είναι ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτά θα απαντηθούν και θα απαντηθούν με σαφήνεια αρμοδίως από τη Ν.Δ., όταν θα λάβει ο Πρωθυπουργός τις αποφάσεις του ως Πρόεδρος της Ν.Δ.. Πάντως, θα γίνει πολύ σύντομα» απάντησε ασμένως λίγο πριν ολοκληρώσει τη διαδικασία των ερωτήσεων ο Π. Μαρινάκης.

Εάν είναι έτσι, τότε την Παρασκευή με ποια ιδιότητα συναντήθηκε ο ίδιος και Γιάννης Μπρατάκος με τους αντιπεριφερειάρχες Νίκα για να τους ενημερώσουν για το χρίσμα Πτωχού; Και με ποια ιδιότητα τους άκουσαν να απαντούν «Νίκας ή τίποτα»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter