Ο Μητσοτάκης «αγκαλιάζει» τον Σημίτη και αφήνει τον Καραμανλή «στον ιστορικό του μέλλοντος»

Ο Μητσοτάκης «αγκαλιάζει» τον Σημίτη και αφήνει τον Καραμανλή «στον ιστορικό του μέλλοντος»

Μια πρωτοφανή όσο και αποκαλυπτική απροθυμία είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τοποθετηθεί σε ερώτημα για τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις των Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή για τα προβλήματα τις χώρας, αλλά και για την άποψη του ενός για τον άλλον, επιχειρώντας επί της ουσίας να «κρύψει» πίσω από τους χαμηλούς τόνους την ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Πρωθυπουργός παρέστη σε μία εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, που είχε και μια πολύ στενή προσωπική σχέση, και πολιτική και προσωπική σχέση, ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας… και πήγε στη συνέχεια να δώσει το παρών και σε μία εκδήλωση προς τιμήν ενός πρώην Πρωθυπουργού, του Κώστα Σημίτη» ήταν μέσες άκρες ο τρόπος με τον οποίον περιέγραψε ο Παύλος Μαρινάκης την χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δύο ομιλίες, αρχικά του Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια του Κώστα Σημίτη.

«Για τον κ. Σημίτη ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, έλεγε πως ήταν ο αρχιερέας της διαπλοκής και του έχει απευθύνει βαριές κατηγορίες για εθνικές υποχωρήσεις. Από την άλλη, ο κ. Σημίτης έχει πει για την κυβέρνηση Καραμανλή πως εκτόξευσε τα ελλείμματα της χώρας, φέρνοντας και τη χρεοκοπία. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο; Ποια είναι η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη;» επισήμανε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το documentonews.gr, θέτοντας τα ερωτήματα ως απόρροια των αντιφάσεων που προκαλούνται από τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Δεν νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε ιστορικές συζητήσεις, ειδικά από αυτό βήμα, αναζητήσεις, απόδοση ευθυνών. Αυτά τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Και επειδή ανήκουν στο παρελθόν, έχουν αρχίσει ήδη να κρίνονται και καταγράφονται και ο καθένας διατυπώνει τις δικές του απόψεις» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ουσία του ερωτήματός μας, μην μπαίνοντας καν στον κόπο να υπερασπιστεί το έργο του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έναντι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να συνθέσουμε, να προχωρήσουμε σε όλες τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς είμαστε πιστοί στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας. Προσωπικά σε αυτήν ανήκω, όπως έχω πει, από μικρή ηλικία, πάντοτε δουλεύοντας» ανέφερε γενικόλογα, δράττοντας την ευκαιρία να μιλήσει για την περιβόητη… διεύρυνση που επιχειρεί στη Νέα Δημοκρατία ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο την απροθυμία για κριτική στα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά έως και την ταύτιση που νιώθει μαζί του ο νυν πρωθυπουργός.

«Όμως, μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις, μας ενδιαφέρουν οι συγκλίσεις και είναι πολύ σημαντικό, όταν έρχονται άνθρωποι – προφανώς δεν αναφέρομαι στον πρώην Πρωθυπουργό – να συνταχθούν και από άλλους πολιτικούς χώρους, σε αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να κάνουμε για τη χώρα και συνολικά να συντάσσονται στο όραμα του Πρωθυπουργού. Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και τα πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – και το μέλλον. Αυτό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συγκλίσεις, όση πιο γρήγορη ταχύτητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, προκαλώντας όπως ήταν φυσικά και νέα ερωτήματα συναδέλφων, και μάλιστα, αναφορικά με κριτική του Κ. Σημίτη στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης.

«Ο κ. Σημίτης, σε σχετικά πρόσφατο άρθρο του, εξέφρασε προβληματισμό σχετικά με την επενδυτική πολιτική, την οποία ενισχύει η Κυβέρνηση, μιλώντας, λίγο-πολύ, για εκποίηση ή ξεπούλημα εθνικών πόρων, κυρίως αναφερόμενος στο ζήτημα του real estate. Κάποιο σχόλιό σας;» ρωτήθηκε ο Π. Μαρινάκης, με την απάντησή του να είναι ακόμα περισσότερο ενδεικτική του σφιχτού εναγκαλισμού του «συστήματος Σημίτη» με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

«Δεν ισχύει, νομίζω, κάτι τέτοιο» απάντησε χωρίς ίχνος ουσίας στην κριτική Σημίτη, επιλέγοντας στη συνέχεια να αναπτύξει για μία ακόμα φορά το αφήγημα του success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι η επενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης αποδίδει και το κυριότερο, η επιτυχία αυτή γίνεται αντιληπτή σε μια δύσκολη περίοδο εισαγόμενων κρίσεων στο εισόδημα των πολιτών. Η χώρα μας έχει καταφέρει και έχει φτάσει το ΑΕΠ της στα προ κρίσης επίπεδα. Είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές, είναι πρωταθλήτρια στις άμεσες ξένες επενδύσεις, που αφορά αυτό που λέτε και την ερώτηση. Και όλο αυτό έχει γίνει συνδυαζόμενο από την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος για τους πολίτες, σε μια περίοδο – το τονίζω γιατί είναι σημαντικό– εισαγόμενης και επίμονης ακρίβειας. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι ειδικά σε επίπεδο επενδύσεων, οικονομικής πολιτικής, η πολιτική της Κυβέρνησης αποδίδει στην πράξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς εφησυχάζουμε, είτε δεν ακούμε την οποιαδήποτε επιμέρους κριτική. Το αντίθετο, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Και το κυριότερο – το ξαναλέω – οποιαδήποτε επιτυχία, να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στους Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, αφήνοντας να πέσει το γάντι της κριτικής Σημίτη στην κυβέρνηση.

Ακόμα και στη συνέχεια που ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την δήλωση Κασσελάκη κατά Σημίτη, πως «Τι δουλειά έχω εγώ με όσους έχουν σπαταλήσει τόσα δις του Ελληνικού Λαού, ξεχνάμε», και για «τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν, ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε», ο εκπρόσωπος έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κ. Σημίτη, παρότι αρχικά είπε πως δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

«Εγώ δεν είμαι ούτε Εκπρόσωπος Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού, ούτε θα μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Απαντώντας απλά σε αυτό το γενικό που είπε ο κύριος Κασσελάκης, επειδή, ίσως, κάποια πράγματα πρέπει για να ενημερωθεί καλύτερα, ας διαβάσει λίγο την ιστορία, τι συνέβη στη χώρα μας το 2015, ας δει τους αριθμούς, ας δει πόσα χρήματα φόρτωσε τη χώρα μας το τρίτο και πιο αχρείαστο μνημόνιο, πόσα χρόνια υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία, τι είχε λεχθεί προεκλογικά και τι συνέβη μετεκλογικά και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, είναι καλό αυτό, γιατί όπως υπάρχει συνέχεια στο Κράτος, υπάρχει και συνέχεια και στα κόμματα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, επεκτείνοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ωσάν να μην ήταν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έφεραν τη χώρα στον γκρεμό της χρεοκοπίας.

«Ο κύριος Κασσελάκης δεν ίδρυσε έναν νέο πολιτικό φορέα, εξελέγη με μια πολύ σημαντική πλειοψηφία στο κόμμα του πρόεδρος, αλλά αυτό το κόμμα προϋπήρχε και τα έργα και οι ημέρες του είναι δυστυχώς ακόμα νωπά στη μνήμη μας, οπότε πριν μιλήσει ο κύριος Κασσελάκης για χρέη και όσα, τέλος πάντων, υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες, καλό είναι να διαβάσει την πολύ πρόσφατη ιστορία, πριν κάνει οποιαδήποτε ανάλυση για την παλαιότερη αυτής» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, που εκτός των ρόλων του κυβερνητικού εκπροσώπου, του γραμματέα του κόμματος, του εκπροσώπου των ελευθέρων επαγγελματιών και των δικηγόρων, την Τρίτη αποφάσισε να εμφανιστεί και ως… ιστορικός.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης για Σημίτη: Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter