Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τον Κικίλια για την εμπλοκή του Στρατού στη Θεσσαλία

Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τον Κικίλια για την εμπλοκή του Στρατού στη Θεσσαλία

Την ουρά του έξω από τις αποφάσεις για την εμπλοκή του Στρατού τα πρώτα 24ωρα της καταστροφής στη Θεσσαλία έσπευσε να βγάλει από το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως καταγγελλόμενα καθυστερημένη εμπλοκή των στρατιωτικών ελικοπτέρων επί του πεδίου οφείλεται σε αποφάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής, της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας και αυτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε άλλο σημείο δε, έβαλε ξανά στο κάδρο τον ίδιο τον Βασίλη Κικίλια για την απόφαση εμπλοκής του στρατού.

«Έχει διακινηθεί ένα ψέμα, ότι δήθεν ο στρατός άργησε να παρέμβει» απάντησε σε ερώτημα για την καθυστερημένη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τις πρώτες ώρες της πλημμύρας στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής στη ΔΕΘ, συνεχίζοντας όμως με ομολογία της αργοπορίας, περιοριζόμενος να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών για το γεγονός.

«Προσωπικά ήμουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων την Πέμπτη το πρωί, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την ηγεσία του στρατεύματος. Αποφασίσαμε πως τα ελικόπτερα θα πετάξουν αμέσως με το που θα είναι ασφαλές, και αμέσως με του που θα δώσει η Πολεμική Αεροπορία και η Πυροσβεστική το “ΟΚ” ότι μπορούν να πετάξουν», φροντίζοντας έτσι να παραπέμψει για τις αποφάσεις στον Βασίλη Κικίλια, στον στρατηγό Φλώρο και στα δύο σώματα ασφαλείας, βγάζοντας όμως την δική του… ουρά έξω από τις αποφάσεις.

«Δεν φαντάζομαι να ήθελε κανείς να πετάξουν ελικόπτερα σε συνθήκες με έντονη κεραυνητική δραστηριότητα που θα θέταμε σε κίνδυνο τις ζωές των πιλότων» ανέφερε ακολούθως, πριν προβεί σε μία αναφορά που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

«Δε χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή επειδή δεν προφτάσαμε να φτάσουμε σε κάποιον συμπολίτης μας ο οποίος κινδύνευε» δεν δίστασε να υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, την ώρα που είναι γνωστό πως αρκετοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, πέθαναν από θερμοπληξία και όχι από πνιγμό. Έχασαν -δηλαδή- τη ζωή τους περιμένοντας ένα σημάδι του κρατικού μηχανισμού, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν άφαντος.

Να σημειωθεί πάντως πως παρότι η ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε την εμπλοκή του Στρατού στη Θεσσαλία, και ενώ το Σάββατο επιτέθηκε κατά των αποκαλύψεων του Documento και όσων του άσκησαν κριτική για την εξευτελιστική κατάσταση στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, απέφυγε να αναφερθεί ξανά σήμερα. Υπενθυμίζεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης, ανερυθρίαστα επιτέθηκε στον Τύπο και στα κόμματα που άσκησαν δριμεία κριτική, κατηγορώντας πως «χτύπησαν πισώπλατα τις Ένοπλες Δυνάμεις με παραπλανητικές φωτογραφίες», και για «ατελείωτο χυδαίο δηλητήριο διαδίκτυο», ενώ το Σάββατο απέφυγε να αναφερθεί ξανά στο θέμα.

Σε άλλο σημείο δε, αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε πως «οι δυνάμεις του Στρατού που καλούνται να υποστηρίξουν την προσπάθειά της Πολιτικής Προστασίας, πάντα υπό την Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται. Ο Στρατός σε μία δημοκρατία δεν κάνει του κεφαλιού του. Ο Στρατός για να κινητοποιηθεί πρέπει να έχει την σαφή εντολή της Πολιτικής Προστασίας ότι χρειάζεται δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να κινητοποιηθούν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter