Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» την ΑΕΚ και της έσπασε το αήττητο (2-0)

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» την ΑΕΚ και της έσπασε το αήττητο (2-0)

Ο καλύτερος φετινός ΟΦΗ «δάγκωσε» δύο φορές την ΑΕΚ, την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στη σεζόν στην 7η αγωνιστική της Super League και την άφησε αρκετά πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Αλμέιδα, παρουσίασε την ΑΕΚ με εκτεταμένο ροτέισον καθώς προχώρησε σε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ένωση. Κάθετη πάσα του Μεγιάδο στον Μπάκιτς στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, ο τελευταίος έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Φελίπε νίκησε στον αέρα τον Μοχαμάντι και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Αυτό ήταν το 11ο σερί παιχνίδι που η Ένωση δέχεται γκολ…

Η ΑΕΚ ανέβηκε στο γήπεδο προκειμένου να αντιδράσει αλλά άφηνε πολλά κενά πίσω, ειδικά στον άξονα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής μέχρι τη μεσαία γραμμή και ο ΟΦΗ προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκμεταλλευτεί. Μετά το 20’ ο «δικέφαλος» έγινε πιο πιεστικός αλλά και πάλι δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ, Απείλησε ουσιαστικά μόνο με τα σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής που έφυγαν λίγο άουτ και μόνο μια φορά από κοντά με τον Μοχαμάντι.

Στο β’ μέρος το ματς άνοιξε για τα καλά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ρήγματα στις άμυνες αλλά να μην έχουν καλή τελική προσπάθεια. Οσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ πίεζε περισσότερο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Μπάουμαν. Και όχι μόνο αυτό αλλά άφηνε πολλά κενά πίσω και σε ένα από αυτά ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία σε μια αντεπίθεση του να κάνει και το2-0. Από ωραία κάθετη του Αμπάντα στον Ντίκο (και οι δύο αλλαγές του Νταμπράουσκας), ο τελευταίος πέρασε και τον Στάνκοβιτς κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας την υπόθεση νίκης….

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος «κιτρίνισε» τους Μπάκιτς, Γαλανόπουλο, Μπάουμαν, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Αμπάντα, Λαμπρόπουλο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγος (75’ Αμπάντα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Φελίπε (67’ Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (66’ Πινέδα), Πισάρο (61’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (66’ Ζίνι), Τσούμπερ (61’ Αραούχο), Φαν Βέερτ (61’ Πόνσε).

*Στο Περιστέρι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται από το 56’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κούντε από τον διαιτητή Φωτιά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Τσακμάκης, Γκονζάλες, Κούντε, Καμαρά (88′ Κουέν), Ρομπάιγ (46′ Γιουμπιντάνα), Βαλένσια (66′ Έρλινγκμαρκ), Αντζιέλσκι (66′ Βέργος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (60′ Άλβαρες, 90’+3’ Ζουγλής), Γκαρσία, Μουνάφο, Σουρλής (60′ Γκρόντανιτς), Ρετζίς, Μπαρτόλο, Καλτσάς (84′ Σίτο) – Μάντζης (59′ Μιρτέλο).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter