«Καλάθι Πάσχα»: Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών καταγγέλλει Άδωνη και κυβέρνηση Μητσοτάκη για «κοροϊδία»

«Καλάθι Πάσχα»: Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών καταγγέλλει Άδωνη και κυβέρνηση Μητσοτάκη για «κοροϊδία»

Ευθείες «βολές» κατά του Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση στρέφει τον κόσμο προς τα σούπερ μάρκετ για το αρνί και το κατσίκι ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει με τον Άδωνη Γεωργιάδη και είχαν «δώσει χέρια», όπως λέει χαρακτηριστικά «δε θα μπει το αρνί και το κατσίκι στο πασχαλινό Καλάθι». 

Δείτε επίσης: «Τσουνάμι» ακρίβειας με υπογραφή Μητσοτάκη σε κρέας και βενζίνη το Πάσχα (Video)

Συγκεκριμένα, ο Σάββας Κεσίδης, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, θύμισε ότι «πέρυσι οι τιμές ήταν 12,8-13,8 ευρώ στο αρνί και το κατσίκι 13,5-14,5 ευρώ περίπου σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το κέρδος μας και να κρατήσουμε αυτές τις τιμές. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε».

Και στη συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» του κατά του υπουργείου Ανάπτυξης και του Άδωνη Γεωργιάδη: «Παρόλα αυτά, αυτό που έχουν δίκαιο οι κτηνοτρόφοι είναι: πρώτον δεν έχουν μιλήσει καθόλου με το υπουργείο Ανάπτυξης. Δουλειά τους είναι να μιλάνε με το υπουργείο που δυστυχώς δεν έχει μπει καθόλου στο παιχνίδι. Δεύτερον μίλησα προσωπικά με τον κ. Αναγνωστόπουλο την Τετάρτη 29 του μηνός. Την Πέμπτη είχαμε σαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών μίνι διάσκεψη με τον κ. Γεωργιάδη. Όλα μέλι – γάλα, όλα συμφωνημένα, βγήκε την ανακοίνωση που διάβασε πριν ο κ. Ραυτόπουλος και μετά μέσα σε ένα βράδυ κάτι άλλαξε, κάτι ουρανοκατέβατο, ένα χέρι του θεού ακούμπησε την μπάλα και αλλάξανε τα πράγματα. Συμφωνήσαμε στο ότι δε θα μπει το αρνί και το κατσίκι στο πασχαλινό Καλάθι. Αυτό είπαμε. Γιατί δεν το έβαλε στη Βαρβάκειο; Η ανακοίνωση του πρώτου υπουργού της κυβέρνησης είναι πάνω από τις δηλώσεις τις δικές μας. Όταν ο ίδιος ο υπουργός το αλλάζει εμείς θεωρούμαστε ως κλάδος αδικημένοι, παραπονεμένοι και εγώ προσωπικά σαν Σάββας Κεσίδης όπου δίνω το χέρι μου προτιμώ να το κόψω παρά να το πάρω πίσω. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και την επόμενη μέρα στέλνει τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ. Τι άλλο να πούμε; Και τα Χριστούγεννα το ίδιο έγινε».

Όταν ρωτήθηκε αυτή η εξέλιξη σε ποιο κομμάτι βλάπτει τους κρεοπώλες, τόνισε: «Κατ’αρχήν στην κοροϊδία. Σαν επαγγελματίες ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μας πειράζει τόσο πολύ ότι μπαίνει και το αρνί και το κατσίκι στα σούπερ μάρκετ όσο ότι η ίδια η κυβέρνηση στρέφει τον κόσμο να πάει να το αγοράσει από εκεί. Τον αντίπαλό μας τον ξέρουμε. Είμαστε επαγγελματίες».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε ρουμάνικα αρνιά που πουλήθηκαν στην Ελλάδα πέρυσι το Πάσχα: «Πρώτον ο κόσμος δεν ξέρει τις ποιοτικές κατατάξεις. Το κάθε ένα έχει την τιμή του. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε τεχνικά να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό. Έχει μείνει ένα αναπάντητο ερώτημα από το προηγούμενο Πάσχα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που τα έχετε γραμμένα – τα έχετε μπροστά σας εννοώ – είχαν μπει 82.064 ρουμάνικα αρνιά που πουλήθηκαν στην Ελλάδα. Ποτέ δεν μας απάντησε κανένας που πουλήθηκαν».

Δείτε το βίντεο από το 05:10:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter