Ο ΣΚΑΪ κατόπιν εκλογών «βλέπει» τα προβλήματα της Αθήνας

Ο ΣΚΑΪ κατόπιν εκλογών «βλέπει» τα προβλήματα της Αθήνας

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε κανείς αλλά μάλλον δεν είναι έτσι, όταν θέλεις να κρίνεις ένα μέσο ενημέρωσης.

Γιατί ο ΣΚΑΪ αποφάσισε από εδώ και πέρα, ή αν θέλετε μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές να ασχοληθεί με τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Αττική, στην Αθήνα.

Δεν τα έβλεπε αυτά τόσο καιρό και αποφάσισε ξαφνικά να μας ενημερώσει γι αυτό που βλέπουμε καθημερινά;

Γιατί δεν τα έδειχνε πριν όταν έκανε περίπατο ο πρωθυπουργός «της καρδιάς μας», Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη για να μας αποδείξουν πως η Αθήνα έχει αλλάξει σελίδα;

Όλοι βλέπαμε την πραγματικότητα στις γειτονιές μας αλλά προφανώς δεν ήθελαν να κοντράρουν γαλάζιους υποψηφίους και ιδιαίτερα τον εκλεκτό και γόνο της «Οικογένειας» όταν ήθελε να μας πείσει πως η Αθήνα «γίνεται ευρωπαϊκή πόλη».

Όχι, δεν γίνεται, αν εξαιρέσουμε μερικούς ιδιώτες ή και επιχειρήσεις που θα φροντίσουν το κτίριο τους, το παρκάκι μπροστά. Οι μεγάλες πόλεις χρειάζονται σχεδιασμούς, όραμα, αισθητική και όχι μπαλώματα του τρίτου κόσμου. Ιδιαίτερα σε πόλεις σαν την Αθήνα με τη βαριά της ιστορία! Βέβαια χάσαμε ήδη ένα μεγάλο στοίχημα όταν κατεδαφίσαμε τόσα παλιά – κυρίως νεοκλασικά- κτίρια που ήταν «εμπόδιο» στη γρήγορη κερδοσκοπία.

Τώρα έχουμε έργα που κρατάνε μήνες και χρόνια με βρώμικα, σπασμένα και επικίνδυνα πεζοδρόμο ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Κτήρια και καταστήματα κλειστά αφημένα στην τύχη τους μετά τα μνημόνια και μπαλώματα! Μερικά έργα με πολύ τσιμέντο θυμίζουν περισσότερο χώρες του ανατολικού μπλοκ 50 χρόνια πριν!

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την πόλη της Αθήνας που έμεινε στην τύχη της, που έγινε πιο άσχημη με τους περιπάτους που δεν είχαν καμία έμπνευση όταν σε άλλες πόλεις δημιουργούν αριστουργήματα. Χώρια τα λεφτά (μας) που πέταγαν.

Οι κάδοι συχνά σπασμένοι, βρώμικοι και τα πεζοδρόμια να μην καθαρίζουν ποτέ.

Μια εγκατάλειψη της γειτονιάς και μερικές φορές κάποιο έργο που γίνεται, φωτογραφίζεται, ενδεχομένως γεμίζουν κάποιες τσέπες και μετά εγκαταλείπεται στη μοίρα του.

Καλά έκανε ο ΣΚΑΪ και να του δείξουμε και άλλα πολλά.

Μόνον που ως Μέσο Ενημέρωσης θα έπρεπε να το είχε κάνει χρόνια πριν, όχι να σιγοντάρει την Αγία Οικογένεια και να βλέπει τα προβλήματα όταν αλλάζει χέρια ο Δήμος και όταν κάποιοι έχουν χάσει το παιχνίδι…

Αυτό λέγεται συσκότιση, όχι Ενημέρωση.

Φανταστείτε αν συνέχιζε η θητεία του Κώστα Μπακογιάννη. Αλήθεια θα τα έδειχναν;

Αφού ξεκίνησαν λοιπόν ας κοιτάξουν μήπως και το «μεγάλο έργο» της πεζοδρόμησης και ενοποίησης της Βασιλίσσης Όλγας δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το λένε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter