Θείος και ανιψιός πήγαν… βόλτα

Θείος και ανιψιός πήγαν… βόλτα

‘Ίσως και να αισθάνθηκε ριγμένος ο ανιψιός αφού ως τη στιγμή εκείνη δεν είχε ξεναγήσει το θείο και πρωθυπουργό στην πόλη που διαμόρφωσε και της άλλαξε τα φώτα μια ολόκληρη τετραετία.

Μπορεί ο θείος να ξέρει την πόλη αλλά τι να δεις από την πρωθυπουργική λιμουζίνα;
Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν ενόψει δεύτερου γύρου αφού ο έως σήμερα και επί τετραετία δήμαρχος δεν κατόρθωσε να βγει με τα τσαρούχια από τον πρώτο γύρο.

Σε 449.902 εγγεγραμμένους και με συμμετοχή μόλις 32,32% (ένας στους τρεις) συγκέντρωσε 57.799 ψήφους ή 41.35%. To 2019 o κ Μπακογιάννης είχε λάβει στον πρώτο γύρο 88.916 ψήφους, και ποσοστό 42.65% αλλά με συμμετοχή 46.76%

Μόνο που αυτά τα αποτελέσματα και η σύγκριση δείχνουν μια απροθυμία των Αθηναίων να επιστρέψουν στις κάλπες για να ψηφίσουν το γόνο της Οικογένειας κάτι που θα θεωρείτο μεγάλη ήττα για τη ΝΔ η οποία θέλει οπωσδήποτε να μην δείξει καμία κάμψη.

Δείχνει βέβαια και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να συσπειρώσει το δικό της κόσμο, αυτό όμως θεωρείται μάλλον δεδομένο, τόσο από την περιπέτεια του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ όσο και από τις εσωτερικές (και δημόσιες) αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως θείος και ανιψιός δεν είχαν πολλά πράγματα να πουν αφού ο Κώστας Μπακογιάννης κατά γενική ομολογία «τα μούσκεψε» στο Δήμο Αθηναίων.

Και δεν ήταν μόνον ο Μεγάλος Περίπατος που ξεκίνησε ως ανάπλαση, έγινε πιλοτικό, μετά έγινε πειραματικό, και στο τέλος –μετά από 3 ½ χρόνια σκαψίματος και εκατομμύρια πεταμένα- έτρεχαν και δεν προλάβαιναν για να παρουσιάσουν μια εικόνα εύπεπτη!

Και τι είπαν μεταξύ τους;

Ας πούμε αρχικά πως αλλού έδειχνε ο ανιψιός, αλλού κοίταζε ο θείος…

Μετά ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επενδύσεις στην Αθήνα και πολύ τουρισμό. Ονειρεύτηκε και φτηνά ενοίκια για τους κατοίκους.
«Είμαι σίγουρος ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα εκτιμήσουν τη δουλειά που έχει γίνει αλλά και το θάρρος με το οποίο έγινε η απαραίτητη αυτοκριτική για ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πήγανε καλά» είπε ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να διασκεδάσει «τις αστοχίες».
«Εγώ εξάλλου είμαι πάντα ο πρώτος, που λέω στο δικό μας το επίπεδο ότι εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να μαθαίνουμε απ’ αυτά και να φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε» πρόσθεσε ενώ όλος ο κόσμος αναρωτιέται αν ποτέ ο πρωθυπουργός ανέλαβε καμία ευθύνη.

Είπε για δύσκολο και περίπλοκο Δήμο λες και όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Μίλησε για κεφάλαια και για τουρισμό, ο ίδιος εξάλλου είχε πει πως η κλιματική αλλαγή προσφέρεται!

Κάτι είπε και για φωτισμό και για κάτι ανάλογα, πρόσθεσε πως η Αθήνα αλλάζει προς το καλύτερο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στον ανιψιό αφού όλα δικά τους είναι…

Έτσι απέφυγε και την οικογενειακή μουρμούρα…
Και οι Αθηναίοι συνέχισαν τη ζωή τους σε μια πόλη που παραλύει με νερό, χιόνι και καύσωνα. Εκεί που ανακύκλωση υπάρχει μόνον στα χαρτιά, οι συγκοινωνίες ακόμα είναι σε μη αποδεκτά επίπεδα και τα νοίκια στο θεό. Όσο για την καθαριότητα, ας μην το συζητήσουμε!

Όσο για ανάπλαση της πόλης, καμία σχέση. Αλλού γίνονται διαγωνισμοί, συζητείται, απορρίπτουν προτάσεις και σκέφτονται.

Τα χρήματα δεν τα πετάς σαν να είσαι παιδί που παίζεις με το Logo σου!

Αλλά εδώ αποφασίζει η Οικογένεια.  Έτσι χωρίς πρόγραμμα σε σημείο που μερικοί κακεντρεχείς πιστεύουν πως πρώτα ορίζουν τι θα αγοράσουν και μετά τι θα φτιάξουν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter