Ο Σκέρτσος «καταργεί» και τους επιστήμονες!

Ο Σκέρτσος «καταργεί» και τους επιστήμονες!

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μάλλον έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και θέλει και να διορθώσει τους ειδικούς λοιμωξιολόγους που προφανώς δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με τα κυβερνητικά αφηγήματα.

Έτσι λοιπόν εκνευρίστηκε με τις προβλέψεις που δεν αποκλείουν τέταρτο κύμα της πανδημίας, αφού δεν ταιριάζουν με την κυβερνητική αισιόδοξη εικόνα και το οικονομικό αφήγημα περί τουρισμού.

Μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8, επιχείρησε να τους κάνει ένα «μαθηματάκι» καλώντας τους «να κάνουν κράτει» με τις προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων.

«Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν» είπε ο ίδιος ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως προειδοποιούν αρκετοί επιστήμονες. «Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα με τις ανάσες ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε» υποστήριξε.

«Κατάλαβαν οι πολίτες και οι επιστήμονες μαζί, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας με το να έχουμε συγκεκριμένες ατομικές δραστηριότητες σε λειτουργία, οι οποίες δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα. Άρα ας κάνουν λίγο κράτει με τις προβλέψεις οι επιδημιολόγοι και ας κοιτάνε τις τάσεις» είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι τάσεις είναι πτωτικές, «της τάξης του 30% σε εβδομαδιαία βάση στα κρούσματα, του 25% σε εισαγωγές σε νοσοκομεία και μια σημαντική αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ».

Ο καθένας μπορεί βέβαια να λέει ό,τι θέλει… Ωστόσο οι θεσμικοί παράγοντες οφείλουν να σέβονται τους πλέον αρμόδιους και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους επιστήμονες…

Εκτός κι αν η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει και την επιστήμη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter