Ο Σκυλακάκης έχει να πάει σε νησί 4-5 χρόνια – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ο Σκυλακάκης έχει να πάει σε νησί 4-5 χρόνια – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Πολλά ήταν τα διαμάντια που έριξε σήμερα, Παρασκευή στην κρατική τηλεόραση ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ότι «αν μειώσουμε τον ΦΠΑ, θα επωφεληθούν οι τουρίστες», ότι «η μείωση φόρου δεν είναι βέβαιο ότι φτάνει στον καταναλωτή», ότι «αυξήσαμε το έλλειμμα φέτος και όλα αυτά είναι δανεικά». Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την υποκρισία του για τους πολίτες που δεν έχουν χρήματα για να πάνε διακοπές.

Την επιμονή του στο γελοίο ευφυολόγημα των φτωχών που δεν έχουν αυτοκίνητο για να απολαύσουν τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών ομολογώντας παράλληλα και την ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, με τη σπόντα να φτάνει μέχρι το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Δεν είναι σίγουρο ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή» δήλωσε μεταξύ άλλων για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης.

Ανοιχτή πρόκληση όμως ήταν η απάντησή του όταν ερωτήθηκε για τις διακοπές των πολιτών και για το γεγονός πως οι Έλληνες δεν θα πάνε εφέτος σε νησί, αφού εκείνος ανέφερε πριν πως «αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες» όχι οι Έλληνες».

«Ο Έλληνας δεν θα πάει πάντως» του αντέτεινε η δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως «είναι πολύ ακριβά για να πάει κάπου».

«Ο Έλληνας σε κάποια νησιά θα πάει, που παραδοσιακά είχανε πιο πολύ ελληνικό τουρισμό. Θα πάει πάρα πολύ σε όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, που έχει τεράστιες δυνατότητες υποδοχής τουρισμού. Και όπως το κάναμε κάθε χρονιά… Εγώ να σας πω, έχω να πάω σε νησί, δυστυχώς, δια… διακοπές, τέσσερα, πέντε χρόνια. Κάνω κι εγώ τις λίγες μέρες, εεε… Δεν είναι, δεν είναι αυτό ζωτικό θέμα. Το ζωτικό θέμα είναι το νοικοκυριό να μπορεί να τα βγάλει» δήλωσε ανερυθρίαστα.

Ας ελπίσουμε στο επόμενο ταξίδι του σε κάποιο ελληνικό νησί να τον πάρει μαζί ο πρωθυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter