Ο Σμυρλής του Predator και τραπεζικοί στη γενική διεύθυνση της ΝΔ

Ο Σμυρλής του Predator και τραπεζικοί στη γενική διεύθυνση της ΝΔ

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεπλένει τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών που υπέγραψε τις δύο άδειες εξαγωγής-εμπορίας του Predator στη Μαδαγασκάρη, Γιάννη Σμυρλή μέσα από τον κομματικό σωλήνα. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως αναλαμβάνει αναπληρωτής γενικός διευθυντής, αρμόδιος για την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας. Μαζί του ανακοινώθηκαν και τα ονόματα δύο τραπεζικών στον συντονισμό της γενικής διεύθυνσης του Μοσχάτου.

Διαβάστε σχετικά: Παραιτήθηκε από το ΥΠΕΞ ο άνθρωπος που έδωσε άδεια για την εξαγωγή του Predator- «Επιστρατεύεται» στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήξερε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αφού τον εμφάνισαν δίπλα στους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάσο Χατζηβασιλείου και Παύλο Μαρινάκη κατά την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας, την Τρίτη οι γαλάζιοι ανακοίνωσαν και τον ορισμό του Γιάννη Σμυρλή στη θέση του «αναπληρωτή γενικού διευθυντή αρμόδιου για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών», όπως αναφέρεται ο τίτλος του.

Στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε αυτό για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησής του από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ, πως δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα του «ξεπληρώσει» τις δύο άδειες για την εξαγωγή και την εμπορία του Predator που υπέγραψε όσο ήταν στο υπουργείο.

«Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας» ανέφερε προ ημερών σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ημέρες μετά, ο Γ. Σμυρλής έλαβε την κομματική θέση με αρμοδιότητα την προεκλογική εκστρατεία.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία γνωστοποιεί δύο ακόμα κομματικές θέσεις, αυτές του αναπληρωτή γενικού διευθυντή αρμοδίου για οικονομικά διοικητικά ζητήματα, καθώς και του συντονιστή γενικής διεύθυνσης.

Στην πρώτη θέση ορίζεται ο Νίκος Παπουτσής, που την τελευταία δεκαετία -κατά το βιογραφικό του- εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο, ως «senior officer» σε υποκαταστήματα συστημικών τραπεζών, αλλά και ως «Project manager σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού τραπεζικών υποκαταστημάτων». Ο Ν. Παπουτσής τοποθετήθηκε το 2016 στην ΟΝΝΕΔ ως γενικός διευθυντής από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του όπως και ο Π. Μαρινάκης, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε τη γαλάζια οργάνωση της νεολαίας για να την ελέγξει απόλυτα.

Στη θέση του συντονιστή γενικής διεύθυνσης τοποθετείται ένας ακόμα τραπεζικός, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, που κατά το βιογραφικό του έχει εργαστεί για έξι χρόνια στον τραπεζικό τομέα, και σήμερα δηλώνει σύμβουλος επιχειρήσεων. Τον Μάιο του 2020 είχε αναλάβει τη θέση του ενός από τους έξι συντονιστές της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν ακόμα ο υπεύθυνος για τα στελέχη του γαλάζιου Μητρώου Στελεχών της Θεσσαλονίκης, καθώς και αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο Ν. Παπουτσής όσο και ο Γ. Παπαγεωργίου «διαφημίζονται» το τελευταίο διάστημα από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο ως πρόσωπα που κινούνται «υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπρατάκου». Σε συνδυασμό με την τοποθέτηση Σμυρλή, το «δεξί χέρι» του Κυρ. Μητσοτάκη που αντικατέστησε τον ανιψιό του, Γρ. Δημητριάδη αρχίζει μεν να βρίσκει τα πατήματά του, πατώντας όμως επάνω στα ίχνη Predator που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter