Ο Spider-Man που είναι κατσαρίδα

Ο Spider-Man που είναι κατσαρίδα

Ο νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου ακούει στο όνομα Μενέλαος Τσουπλάκης. «Ποιος είναι ο κύριος;» θα μου πείτε. Αυτήν τη στιγμή είναι πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου τοποθετήθηκε παρότι πέμπτος στη μοριοδότηση. Αν πιστέψουμε όμως το βιογραφικό του, είναι κάτι σαν Spider-Man του δημοσίου, αν και οι συνάδελφοί του εφοριακοί από το παρελθόν επιμένουν στον χαρακτηρισμό «κατσαρίδα». Ο Τσουπλάκης υπήρξε υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο οποίος μεταπήδησε στο υπουργείο Οικονομικών και αναρριχήθηκε ως το ΣΔΟΕ και την ΑΑΔΕ. Χρειάστηκε περί τα 25 χρόνια για να πάρει πτυχίο Οικονομικών (1976-99), αλλά εμφανίζεται ως κάτοχος δύο μεταπτυχιακών που πήρε εν ριπή οφθαλμού, προφανώς γιατί παρά τον φόρτο εργασίας αναπτύχθηκε ο εγκέφαλός του. Ο Μενέλαος, όπως τον αποκαλούν

στο Μαξίμου, στο βιογραφικό του εμφανίζεται ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος, πολυσχιδής μάλιστα αφού τον βρίσκουμε ως εκπαιδευτή όπλων στο ΣΔΟΕ. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν συμβαδίζουν με την εικόνα του υπερήρωα, αλλά με της κατσαρίδας που τη βρίσκεις παντού. Αυτό ακριβώς φοβούνται στο Μαξίμου, ότι κάποιος θα τον πατήσει στο τέλος και θα εκτεθούν όλοι τους. Σε όποιον ρωτήσει τι ακριβώς εννοούν, απαντούν με νόημα: «Δεν βλέπεις τι γράφει ο τύπος στην επίσημη σελίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ότι υπήρξε απόφοιτος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής σε θέματα πολιτικής επιμόρφωσης, εμφανίζοντας το Ιδρυμα Καραμανλή ως πανεπιστήμιο». Υπάρχουν κι αυτοί που δεν απαντούν, γνωρίζοντας ότι η ουσία στον άνθρωπο δεν είναι τα πτυχία αλλά τα τηλέφωνα. Ειδικά αυτά που καταγράφονται απ’ τους φίλους.

Τικ – τακ

Ασχημα τα πράγματα για τον υπουργό Υπανάπτυξης μετά τις τοποθετήσεις του για τα τεστ PCR, την αισχροκέρδεια και κυρίως το διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο, την οποία κατηγόρησε για αναξιόπιστα τεστ. Είναι τόσο δύσκολη η θέση του που λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι δεν έχει ευθύνη ο ίδιος για την άδεια που δόθηκε στα διαγνωστικά κέντρα να αισχροκερδούν, αντιθέτως, όπως λέει με νόημα, είναι απόφαση του πρωθυπουργού η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και όποιος κατάλαβε για τη «σύμπραξη» κατάλαβε.

Τα τεστ πάντως ήταν τεστ και για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η τοποθέτησή του για τα τεστ για την Covid. Οπως τον κατηγορούν οι σύντροφοί του, αντί να τοποθετηθεί υπέρ των δωρεάν τεστ, άρχισε να παίζει την κολοκυθιά με την τιμή που θα χρεωθεί ο πολίτης βάζοντας πλάτη στον Μητσοτάκη. Και χωρίς κέρδος, σχολιάζουν.

Οσονούπω το πολιτικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που ακούει στο όνομα Καρανικόλας θα κατέβει από το τρένο (ποιο τρένο… απ’ το ταξί) του Κινήματος. Οι περισσότεροι περί του Ανδρουλάκη το θεωρούν απολύτως δικαιολογημένο. Αλλά θεωρούν κακιά αρχή να το προαναγγέλλει μέσω του Κουρτάκη.

Αποκαλύψεις σχετικά με εταιρείες ιδιωτικών παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβάνονται και τηλέφωνα δημοσιογράφων) έχουν ανάψει φωτιές στο Μαξίμου. Αυτήν τη φορά λάδι στη φωτιά δεν ρίχνουν τα δημοσιεύματα του Documento αλλά οι άσπονδοι φίλοι του Κυριάκου οι οποίοι έχουν σχέσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ανάμεσά τους και ένας μεγαλοδημοσιογράφος του συγκροτήματος του Φαλήρου. Πάρτε ποπ κορν.

Και μια που είπαμε για ποπ κορν, ανεξάρτητα απ’ όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την ταινία «Don’t look up», ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αισθάνεται έστω και κινηματογραφικά δικαιωμένος. Η κινηματογραφική πρόεδρος Μέριλ Στριπ τοποθέτησε μια φίλη της αναισθησιολόγο ως επικεφαλής της ΝΑΣΑ. Δικαιώνεται ο Κυριάκος που έβαλε ένα μουσικό στην ΕΥΠ.

Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε το σύστημα Μητσοτάκη επένδυσε τις ελπίδες του στον διοικητή της ΕΥΠ. Την πραγματική δουλειά τη βγάζουν άλλοι. Αλλά αυτό κι αν είναι πρόβλημα. Στην κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη με τις παλιές παρακολουθήσεις του γνωστού κοριού Χρήστου Μαυρίκη ο πρώην πρωθυπουργός αναγκάστηκε να μαλώσει με τον έμπιστό του στρατηγό Μανούσο Γρυλλάκη όταν του παρέδωσε τα έγγραφα από παρακολουθήσεις ατόμου της οικογένειάς του. Καμιά φορά η Ιστορία γράφεται εκδικητικά.

Μαρέβα για υπουργός Ευκαιριών

Πολλά και πικρόχολα ειπώθηκαν για την οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία (κατά δήλωσή της) άφησε τον νεαρό γιο της στο έλεος του τρομερού ιού και πήγε για διακοπές στην Αρίστη, στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Οσοι τα λένε αγνοούν τη ζέση που δημιουργεί το επιχειρηματικό δαιμόνιο ή δεν διαβάζουν τι γράφει η Μπάμπουσκα. Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει ότι η συμπαθής κυρία του κ. πρωθυπουργού προχώρησε σε αγορά οικοπέδου στον Αγιο Μηνά κοντά στην Αρίστη. Φυσικά το οικόπεδο είναι σε τιμή ευκαιρίας, όπως και όλες οι άλλες αγορές της Φαμίλιας, συμπεριλαμβανομένων των οικοπέδων στην Τήνο και του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι. Αν έχεις στο αίμα σου την επιχειρηματικότητα και (τουλάχιστον) τα μάτια ανοιχτά, ο κόσμος ανοίγεται πιο εύκολα. Η αγορά όμως στα Ζαγοροχώρια (σημειώνω ότι δεν μας έχουν διαψεύσει) δεν είναι καπρίτσιο και «οργασμός» του ενθουσιασμού που καταλαμβάνει τους ανθρώπους. Είναι διορατική επιχειρηματική κίνηση. Ακούγεται μάλιστα ότι και ο Κυρ. Μητσοτάκης, πλην της συζύγου του, ενδιαφέρεται για εκτάσεις στην περιοχή. Τα Ζαγόρια με τη φυσική ομορφιά τους αναδεικνύονται κάθε μέρα σε πόλο εναλλακτικού τουρισμού. Ηδη μέσω του οδικού άξονα που διατρέχει την κεντρική Ευρώπη και καταλήγει στην Ελλάδα έχουν έρθει πολύ πιο κοντά στους τουρίστες με ακριβά γούστα. Αν μάλιστα υλοποιηθεί και το σχέδιο για σύγχρονη οδική σύνδεση των συνόρων με τα Ιωάννινα, τα Ζαγόρια θα είναι προάστιο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας. Ισως λοιπόν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι να βλέπει μπροστά. Βέβαια τα εμπόδια δεν είναι λίγα και μάλιστα τα οικονομικά. Αλλά γιατί να κατασκευάσουμε τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη και να μη δώσουμε τα χρήματα για ένα δρόμο στην Ηπειρο; Το βέβαιο είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει στην οικογένειά του ένα καλό παράδειγμα ανθρώπου που είναι διορατικός περί της ανάπτυξης και όχι μόνο περί των στολών και των ταγαριών καραγκούνας με υπογραφή Zeus+Dione. Γιατί να μην της δώσει ένα υπουργείο; Ενα υπουργείο Ευκαιριών. Θα μας (τον) γλιτώσει από πολλά.

quiz

Ποιος πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει την κομματική εσωστρέφεια και ασχολείται με την ευρωπαϊκή σκηνή; Πέντε φορές έχει συμφάγει με τους πρέσβεις της Γερμανίας

Η μοναξιά του τραπεζίτη

Πού είναι οι μέρες που ο Γιάννης Στουρνάρας και η ερίτιμος σύζυγός του πανηγύριζαν για την ανάληψη της εξουσίας από τον Μητσοτάκη και υπόσχονταν φωτιά και τσεκούρι στους εχθρούς τους; Ο Γιάννης, λένε φίλοι του, βιώνει την απέραντη πολιτική μοναξιά. Ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τον εμπιστεύεται, αλλά τον αντιμετωπίζει ως συνωμότη και μελλοντικό διεκδικητή της εξουσίας. Φαίνεται ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει μπει στην κατηγορία Αννα Διαμαντοπούλου: «χαίρετε, τι κάνετε, καλά, ευχαριστώ».

Διαβάστε επίσης

Τι τρέχει με τη Μαρέβα;

Ο Γκάλγκος και ο ερεθισμένος γάιδαρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter