Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις «για την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις «για την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας»

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 46χρονου ο οποίος εργαζόταν ανασφάλιστος ως διανομέας σε ψητοπωλείο της Χαλκίδας την Παρασκευή. Μέσω ερώτησης που κατατέθηκε από τη βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και συνυπογράφουν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούνται εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνου Χροναίου σχετικά με τη διευκρίνιση  «όχι διανομέας» που μπήκε στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο για το περιστατικό.

Διαβάστε σχετικά: Από πότε τα νοσοκομεία ανακοινώνουν τι δουλειά ΔΕΝ έκανε ένας νεκρός;

«Είναι αδιανόητο ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου -εκών άκων και χωρίς καμιά απολύτως σχετική αρμοδιότητα- να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και να δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στη δημόσια σφαίρα για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, προσφέροντας ανέλπιστη (;) στήριξη σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Υγείας να διερευνήσει τους λόγους «για τους οποίους ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προχώρησε, εκ του αποτελέσματος, σε διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας; Τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί το γεγονός να αποκρυφτεί ότι ο άνθρωπος ήταν διανομέας;», αλλά και εαν «σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τον κ. Κωνσταντίνο Χροναίο όσο και από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας;».

Αναλυτικά η Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Θύμα του ακραίου καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες έπεσε ένας 46χρονος στη Χαλκίδα. Ο άτυχος άνδρας υπέστη θερμοπληξία και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακή προσβολή την προηγούμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου, μετά από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, εργαζόμενος ανασφάλιστος ως διανομέας σε ψησταριά κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού περιστατικού, οι κραυγαλέες παραβάσεις της εργασιακής νομοθεσίας αλλά και των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων, καθώς και η ανυπαρξία στην πράξη κρατικού μηχανισμού ελέγχου της εργοδοτικής ασυδοσίας δεν αποτελούν προφανώς αντικείμενο του υπουργείου Υγείας.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις είναι η συμπεριφορά του Διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνου Χροναίου, ο οποίος έσπευσε -ως μη όφειλε- μέσω επίσημου Δελτίου Τύπου του Νοσοκομείου την Παρασκευή 21 Ιουλίου να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας «δεν ήταν διανομέας». Ο ισχυρισμός αυτός προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά, καθώς λίγες ώρες αργότερα και αφότου είχε ήδη αναπαραχθεί από το σύνολο των ΜΜΕ, διαψεύστηκε παταγωδώς, δεδομένου πως ο εργοδότης του συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Επειδή:

– Είναι πρωτοφανές για τη χώρα και προσβολή, τόσο για τη μνήμη του άτυχου άνδρα και τους οικείους του όσο και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο της Δημόσιας Υγείας που αγωνίζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, επίσημη ανακοίνωση Κρατικού Νοσοκομείου ή και ιδιωτικού να αναφέρει την επαγγελματική ιδιότητα ενός ασθενούς, πολλώ δε μάλλον ενός νεκρού ανθρώπου.

– Είναι αδιανόητο ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου -εκών άκων και χωρίς καμιά απολύτως σχετική αρμοδιότητα- να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και να δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στη δημόσια σφαίρα για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, προσφέροντας ανέλπιστη (;) στήριξη σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προχώρησε, εκ του αποτελέσματος, σε διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας; Τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί το γεγονός να αποκρυφτεί ότι ο άνθρωπος ήταν διανομέας;

2) Σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τον κ. Κωνσταντίνο Χροναίο όσο και από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ακρίτα Έλενα
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Γιαννούλης Χρήστος
Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)
Ηλιόπουλος Όθων
Καραμέρος Γιώργος
Κασιμάτη Νίνα
Κεδίκογλου Συμεών
Κόκκαλης Βασίλης
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χάρης
Μπάρκας Κώστας
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γεώργιος
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαρακιώτης Ιωάννης
Τζάκρη Θεοδώρα
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter