Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στους «Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Βαλτογιάννης

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στους «Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Βαλτογιάννης

Την ανεξαρτητοποίηση από τους «Σπαρτιάτες» ανακοίνωσε -μέσω επιστολής στον πρόεδρο της Βουλής- ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Διονύσης Βαλτογιάννης, με το μόρφωμα να αριθμεί πλέον μόλις επτά βουλευτές από τους 12 που εκλέχθηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση των Γιάννη Δημητροκάλλη και Γιώργου Μανούσου, σήμερα ήρθε η σειρά του Διον. Βαλτογιάννη να αποχωρήσει από το μόρφωμα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις διώξεις που άσκησε εναντίον των εκλεγμένων βουλευτών των «Σπαρτιατών» η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος εξαιτίας της κρυφής ηγεσίας που ασκεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Άλλωστε, στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αναφέρεται στις διώξεις που άσκησε η Γεωργία Αδειλίνη και βάλλει κατά του Βασίλη Στίγκα για τις «ανέρειστες και ανυπόστατες καταγγελίες του» που προκάλεσαν τις δικαστικές περιπέτειες της ΚΟ του μορφώματος.

Πλησιάζουν στη διάλυση;

Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον χρυσαυγίτη Κων. Μπαρμπαρούση, ψιθυριζόταν έντονα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς έχει ως αποτέλεσμα οι «Σπαρτιάτες» να πλησιάζουν επικίνδυνα προς τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.

Ειδικότερα, για να διαλυθεί μία Κ.Ο. θα πρέπει ο αριθμός να είναι μικρότερος των 5 βουλευτών. Άρα, στην περίπτωση των «Σπαρτιατών» με τρεις ακόμα αποχωρήσεις η διάλυση θα είναι γεγονός. Πάντως, σύμφωνα με βουλευτή που παραμένει στο δυναμικό του κόμματος, οι εναπομείναντες επτά είναι «μπετόν αρμέ» και «δεν πρόκειται να υπάρχουν νέες ανεξαρτητοποιήσεις».

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών φτάνει πλέον τους οκτώ.

Η επιστολή στον ΠτΒ:

Διαβάστε επίσης: 

Σπαρτιάτες: Με 8 βουλευτές μένει η Κ.Ο. – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος – Δημητροκάλης μετά την ποινική δίωξη

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter