Σπαρτιάτες: Με 8 βουλευτές μένει η Κ.Ο. – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος – Δημητροκάλης μετά την ποινική δίωξη

Σπαρτιάτες: Με 8 βουλευτές μένει η Κ.Ο. – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος – Δημητροκάλης μετά την ποινική δίωξη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για την αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαραλάμπους Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με «πυρά» προς τον Βασίλη Στίγκα έκανε γνωστή πριν από λίγο την αποχώρησή του από το κόμμα των Σπαρτιατών ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, μετά και την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης στους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το συγκεκριμένο κόμμα.

Στη συνέχεια, ανεξατητοποιήθηκε και ο Γ. Δημητροκάλλης, αφήνοντας έτσι την ΚΟ του κόμματος Σπαρτιάτες με μόλις 8 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα. Η δίωξη αφορά εξαπάτηση των εκλογέων.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των: Αθανάσιου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεώργιου Μανούσου, Αλέξανδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης κινούσε τα νήματα στους Σπαρτιάτες και συνέβαλε στην εκλογική κάθοδό τους αλλά και στην εκλογή βουλευτών. Η δίωξη κατά Κασιδιάρη ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής στηρίχθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Αρείου Πάγου, σχετικά με επαφές που είχε μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών αλλά και την καθοδήγησή τους.

Στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του, ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή (την ΚΟ) είχε να κάνει με την πεποίθησή μου ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ένα ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίζω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Δείτε επίσης:

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας

Σπαρτιάτες: Αποχωρεί ο βουλευτής Μανούσος με αιχμές για Στίγκα – Μετά την παραγγελία ποινικής δίωξης για τους 11

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter