Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας

Εξελίξεις δρομολογεί η παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άσκηση ποινικής δίωξης στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, αλλά και κατά του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού. Στα ονόματα δεν περιλαμβάνεται αυτό του προέδρου, Βασίλη Στίγκα.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των: Αθανάσιου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεώργιου Μανούσου, Αλέξανδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης κινούσε τα νήματα στους Σπαρτιάτες και συνέβαλε στην εκλογική κάθοδό τους αλλά και στην εκλογή βουλευτών. Η δίωξη κατά Κασιδιάρη ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής στηρίχθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Αρείου Πάγου, σχετικά με επαφές που είχε μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών αλλά και την καθοδήγησή τους.

Παράλληλα, η Γεωργία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, μετά τις καταγγελίες Στίγκα για παρασκηνιακές ενέργειες και εκβιασμούς, έχοντας μιλήσει περί «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας μετά τα «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia»

«Σπαρτιάτες»: Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 «Σπαρτιάτες»

Στίγκας: «Επανέλαβα τις καταγγελίες για εκβιασμούς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter