Ο Τέρης Χρυσός, η χρυσόσκονη των ‘70s, στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Ο Τέρης Χρυσός, η χρυσόσκονη των ‘70s, στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Η βρετανίδα σταρ Έμιλι Μπλαντ μιλάει αποκλειστικά στο Documento και τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την τρομακτική σιωπή του «Ήσυχου μέρους» ενός από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών.

Ο περίφημος τραγουδιστής των 70ς Τέρης Χρυσός ήρθε ένα απόγευμα στα γραφεία του Documento, μίλησε στην Εμυ Ντούρου για τη ζωή και την καριέρα του και φεύγοντας είχε καταφέρει ήδη να γίνει φίλος όλων μας.

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλάει για τη διαφορετική μεταφορά της «Ερημης χώρας» του Τ.Σ. Ελιοτ στο Σύγχρονο Θέατρο.

Το Documento βρέθηκε στο πιο ιστορικό καφενείο των Χανίων και σε ένα από τα πιο ιστορικά της Ευρώπης, το «Κήπος Cafe» που κάποτε ήταν σημείο συνάντησης διάσημων πολιτικών και καλλιτεχνών. Στο ρεπορτάζ που είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο Γιώργος Λοβέρδος.

Στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου η σχεδιάστρια βιώσιμης μόδας Στέλλα Παρασχά βρέθηκε τυχαία αλλά επέλεξε να μείνει μόνιμα για τους λόγους που εξηγεί στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη».

Ο αθλητικογράφος Νίκος Παπαδογιάννης θυμάται την πρώτη φορά που περιέγραψε αγώνα μπάσκετ στην τηλεόραση. Και τι αγώνα; Ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ από τα τέλη της δεκαετίας του 80 με Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Πρέλεβιτς, Σούμποτιτς, Κόρφα, Ιωαννίδη, Πολίτη κ.α.

Το μνημειώδες έργο «Οι ταξικές σχέσεις στην ΕΣΣΔ» του Σαρλ Μπετελέμ πλέον κυκλοφορεί ολοκληρωμένο και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Κουκκίδα και ο Παναγιώτης Φρούντζος σταχυολογεί τα σημαντικότερα στοιχεία του.

Ο Ονορέ Ντομιέ, μέσω του θείου πάθους στον πίνακα «Ιδού ο άνθρωπος» (ή «Θέλουμε τον Βαραββά» όπως προτιμούσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης για τίτλο του), σχολιάζει την εξουσία των μέσων του 19ου αιώνα και η εικαστικός Κατερίνα Μαγείρου παρουσιάζει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.

Στα απομακρυσμένα νησιά,
μία πρωτοβουλία του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης
«Ani – Mate & Meet the Other» ενώνει παιδιά προσφύγων και Δημοτικών
σχολείων. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter