Ο «Τόπος» της Αντουανέττας Αγγελίδη σε ειδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ο «Τόπος» της Αντουανέττας Αγγελίδη σε ειδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το φιλμ «Τόπος» που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στα «101 κρυφά διαμάντια» του παγκόσμιου κινηματογράφου από το έγκριτο βρετανικό περιοδικό “Sight and Sound” προβάλλεται την Τρίτη 9 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η μία και μοναδική προβολή της εμβληματικής ταινίας «Τόπος» (1985) της Αντουανέττας Αγγελίδη θα γίνει στις 9μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Την ταινία θα προλογίσει η Μαρία Κομνηνού, Πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος ενώ μετά από την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση της σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη με το κοινό.

Πρόκειται για μια παραβολή πάνω στο τόπο και το χρόνο. Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων. Μια γυναίκα γεννά και πεθαίνει. Τη στιγμή του θανάτου της, στιγμή μεταίχμιο, το πρόσωπό της σκορπάει και παίρνει τις όψεις όσων παραστέκουν το θάνατό της. Το σώμα της σπαράσσεται από τις συγκρούσεις αυτών που το κατοικούν. Η φωνή της αναλύεται σε πολλές φωνές και πολλούς ρόλους. Λέει η Αγγελίδη για την πιο φημισμένη δημιουργία της: «Η ταινία παριστά μια διεσταλμένη στιγμή. Μια στιγμή μεταίχμιο, όπου οι μνήμες ρέουν σχεδόν ταυτόχρονα, η συνοχή τους έχει την αυθαιρεσία και την αυστηρότητα της αλληλουχίας ενός ονείρου. Είναι ολόκληρη ένα κινηματογραφημένο όνειρο».

Θυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) συνεχίζονται οι προβολές του κινηματογραφικού πορτραίτου της Αγγελίδη, σε σκηνοθεσία Ρέας Βαλντέν «Έμμονες ώρες στον τόπο της πραγματικότητας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter