Ο Τραμπ εξαγγέλλει απελάσεις υποστηρικτών της Χαμάς εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τραμπ εξαγγέλλει απελάσεις υποστηρικτών της Χαμάς εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των υποστηρικτών της Χαμάς αλλά και την απέλαση όσων μεταναστών συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ της οργάνωσης, εξήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, εάν εκλεγεί πρόεδρος το 2024.

Ο πρώην πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως εάν εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, θα απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και ότι θα δώσει εντολή να ανακαλούνται οι βίζες που έχουν δοθεί σε «αντισημίτες» φοιτητές.

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως θα διευρύνει τις απαγορεύσεις εισόδου για τους πολίτες χωρών όπου είναι διαδεδομένη «η πανούκλα της τρομοκρατίας». Δεν εξήγησε πώς θα εφάρμοζε την πολιτική αυτή, πάντως διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοζόταν «ισχυρός έλεγχος» από «ιδεολογική» σκοπιά όσων επιθυμούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

«Αν θες να καταστρέψεις το κράτος του Ισραήλ, αποκλείεσαι, αν υποστηρίζεις τη Χαμάς ή την ιδεολογία πίσω από τη Χαμάς, αποκλείεσαι, αν είσαι κομμουνιστής, μαρξιστής, ή φασίστας, αποκλείεσαι», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε επειδή δήλωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς και χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» τη Χεζμπολάχ

«Θα απελαύνουμε επιθετικά αλλοδαπούς όσους συμπαθούν τους τζιχαντιστές», εξήγγειλε επίσης ο αμερικανός μεγιστάνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter