Ο Τραμπ τα έβαλε και με τον Φάουτσι: Απαράδεκτη η δήλωσή του

Ο Τραμπ τα έβαλε και με τον Φάουτσι: Απαράδεκτη η δήλωσή του

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Τετάρτη απαράδεκτη την προειδοποίηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα του επιδημιολόγου Δρ. Άνθονι Φάουτσι εναντίον των κινδύνων που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει με υπερβολική βιασύνη.

«Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Φάουτσι καταθέτοντας ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας προχθές Τρίτη.

Ο Φάουτσι, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, προειδοποίησε πως η πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 82.000 Αμερικανούς κι έχει γονατίσει την αμερικανική οικονομία.

Ο 79χρονος γιατρός έχει μετατραπεί σε κόκκινο πανί για την αμερικανική άκρα δεξιά και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας στο Διαδίκτυο διότι κάνει συχνά δηλώσεις οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες από εκείνες του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ως πρότινος έβαζε το σφρίγος της αμερικανικής οικονομίας στο επίκεντρο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα τους κυβερνήτες πολιτειών να επιτρέψουν την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες εν μέσω της πανδημίας.

Για την Fed

Όσον αφορά την πολιτική της Fed, o Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι εξακολουθεί να πιστεύει ακράδαντα πως θα έπρεπε να μειώσει τα κατευθυντήρια επιτόκιά της κάτω από το μηδέν, εξέφρασε πάντως μια δόση ικανοποίησης για την πολιτική που ασκεί τελευταία ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, μολονότι ο τελευταίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται τα επιτόκια να περάσουν σε αρνητικό έδαφος.

Ο Τραμπ έκρινε πως ο Πάουελ, τον οποίο επικρίνει συχνά, έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του στην ηγεσία της Fed, επιμένοντας πάντως πως διαφωνεί μαζί του ως προς την επιτοκιακή πολιτική.

«Έχω τη σθεναρή πεποίθηση πως θα έπρεπε να έχουμε αρνητικά επιτόκια», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Ο πρόεδρος (της Fed) είναι ο MIP για μένα τους τελευταίους μήνες. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», πρόσθεσε, εξηγώντας πως το ακρώνυμο που χρησιμοποίησε σημαίνει «Most Improved Player», δηλαδή «ο πιο βελτιωμένος παίκτης».

Ο Τζερόμ Πάουελ ξεκαθάρισε νωρίτερα χθες ότι η ομάδα που χαράσσει τη νομισματική πολιτική στη Fed δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκιά της κάτω του μηδενός. Αντ’ αυτού, προέτρεψε την κυβέρνηση και το Κογκρέσο να προωθήσουν μεγαλύτερες δαπάνες για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, που έχει γονατίσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter