Ο Βορίδης ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»

Ο Βορίδης ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»

Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης δήλωσε ενοχλημένος από την αναγραφή των ονομάτων των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών στο Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Κατά τον κύριο Βορίδη που μίλησε στα «Παραπολιτικά» «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους».

Βεβαίως το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός έχει τιμήσει στην πράξη τους πεσόντες στη «διάρκεια των αγώνων του έθνους» όταν η ίδια η Ευρώπη, το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο με επανειλημμένα ψηφίσματά του μιλάει για υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας του Τύπου, όταν στο ίδιο το ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και η «υπόθεση» του εγκλήματος των Τεμπών.

Μπορεί να μην απαντά στην ουσία ο κ. Βορίδης, στην επιχείρηση κουκουλώματος ενός εγκλήματος από την κυβέρνησή του, ωστόσο επιχειρεί να αγγίξει τα αντανακλαστικά των ακροδεξιών και εθνικοφρόνων:

«Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί.»

Άξια η προσπάθεια του Μάκη Βορίδη ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα» πρέπει να σβηστούν.

Μεγαλόψυχος ο Μάκης Βορίδης δεν αρνείται πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ξεχωριστό μνημείο.

Ίσως να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα πως η αναγραφή των ονομάτων στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, μπροστά στο Κοινοβούλιο τους θυμίζει συνέχεια το έγκλημα και τις πολιτικές ευθύνες. Εννοείται πως δεν είναι ο χώρος του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά μπροστά από αυτόν, εκεί που περνούν οι τουρίστες και φωτογραφίζονται!

Ίσως αυτό να θέλει να αποφύγει ο υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλοντας να ξεχαστεί.

Εννοείται πως προσβάλλεις τη μνήμη των πεσόντων όταν το κράτος που φτιάχνεις δεν τιμά τη μνήμη τους!

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Photos – Video)

Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση που καίει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική

Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο

Προκλητικός ο Μητσοτάκης βλέπει… «εξοργιστική κομματική εργαλειοποίηση» του εγκλήματος στα Τέμπη

Έγκλημα Τέμπη: Έσπασε το φράγμα των 1.000.000 υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Πώς να συμμετέχετε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter