ΟΕΝΓΕ για νοσοκομείο Σύρου: «Παράνομη και επικίνδυνη για τους ασθενείς, η απόφαση για εφημερίες Τομέα»

ΟΕΝΓΕ για νοσοκομείο Σύρου: «Παράνομη και επικίνδυνη για τους ασθενείς, η απόφαση για εφημερίες Τομέα»

Την παράνομη, αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς απόφαση που προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ .

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οτι επιστρατεύει τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων του χειρουργικού τομέα (γυναικολόγους, ουρολόγους, ορθοπαιδικούς) να καλύπτουν τη γενική χειρουργική με έναν ειδικευμένο χειρουργό και αυτόν σε εφημερία ετοιμότητας.

“Αναγκάζει τους συναδέλφους να παριστάνουν κάτι που δεν είναι, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εγείροντας σοβαρά ιατρονομικά ζητήματα. Ζητά ουσιαστικά να κάνουν οι γιατροί αντιποίηση ειδικότητας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ειδικός χειρουργός σε ενεργή εφημερία”.

Η Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Σύρου λειτουργεί με 2 γιατρούς, καλύπτοντας όλες τις Κυκλάδες, εδώ και πολύ καιρό. Η αποδυνάμωση της κλινικής για διάφορους λόγους (ασθένειες, αναστολή καθηκόντων) δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Η διοίκηση έχει σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι άφησε την κλινική και ολόκληρες τις Κυκλάδες ουσιαστικά με δύο γιατρούς εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τους οποίους ο ένας είναι Επικουρικός σε παράταση, ενώ καμία ενέργεια προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις δεν έγινε.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να μην συναινέσουν, να αρνηθούν να κάνουν εφημερίες τομέα. Κανένας δε μπορεί να τους υποχρεώσει να παρανομήσουν. Κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει σε αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας. Σε ότι αφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς εκπαιδεύονται και εφημερεύουν σε συγκεκριμένη ειδικότητα, πάντα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση Επιμελητή της ίδιας ειδικότητας.

Η Ομοσπονδία ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης για εφημερίες τομέα.Να προκηρυχθούν άμεσα τουλάχιστον όλες οι κενές θέσεις της Χειρουργικής κλινικής και να καλυφθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μόνιμους γιατρούς.Να μονιμοποιηθεί ο συνάδελφος επικουρικός γιατρός που σύντομα ολοκληρώνει την παράτασή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter