Οι ευχές των δημοσιογράφων Αντωνιάδου, Τριανταφύλλου, Χατζηνικολάου, Μανιάτη, Ριζούλη, Κεχαγιά για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές των δημοσιογράφων Αντωνιάδου, Τριανταφύλλου, Χατζηνικολάου, Μανιάτη, Ριζούλη, Κεχαγιά για τα 7 χρόνια Documento

Η Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου:

Η παγκόσμια και ελληνική κρίση των εντύπων στην ψηφιακή εποχή που ζούμε έχει αποτέλεσμα να διακόψουν την έκδοσή τους ιστορικές εφημερίδες, οι οποίες για δεκαετίες υπήρξαν σημαντικές για την ενημέρωση των πολιτών. Η συμπλήρωση επτά χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας της εφημερίδας Documento είναι η εξαίρεση στον κανόνα και αφορμή για αισιοδοξία. Εύχομαι στους συναδέλφους να συνεχίσουν τη μάχη για την ενημέρωση των πολιτών και να γιορτάσουμε μαζί πολλά γενέθλια της εφημερίδας

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ανέκαθεν στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει την ερευνητική και μαχητική δημοσιογραφία.

Σε αυτή την κατεύθυνση η κυκλοφορία της εφημερίδας Documento συμβάλλει σημαντικά, όπως επίσης συμβάλλει και στην πολυφωνία στην ενημέρωση που αποτελεί πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΣΥ στηρίζει την ύπαρξη και ενίσχυση των ΜΜΕ που εκτός των άλλων εξασφαλίζουν και θέσεις εργασίας. Πάντα επιτυχίες και μακροημέρευση!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΗΕΑ – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Εκδοτών (ENPA), Νίκος Χατζηνικολάου

Σε αυτήν τη δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο για τις εφημερίδες είναι θετικό να μακροημερεύει κάθε εκδοτικό εγχείρημα. Εύχομαι στο Documento αλλά και σε όλες τις εφημερίδες να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με αξιοπρέπεια, με υπευθυνότητα και σεβόμενες τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας έτσι ώστε να ενδυναμώνεται η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τον κλάδο μας. Αλλωστε, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η ΕΙΗΕΑ, αυτή ακριβώς η εμπιστοσύνη διαχωρίζει τον Τύπο από άλλες πηγές ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα τα social media, και συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη και ευημερία του.

Ο Διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Σωτήρης Μανιάτης:

Κάθε ανεξάρτητη, αδέσμευτη φωνή στον χώρο των ΜΜΕ είναι μια ανάσα δημοκρατίας στο δυστυχώς σχεδόν μονοφωνικό ελληνικό τοπίο. Και σε αυτά τα μέσα ενημέρωσης ανήκει και το Documento. Με κάποιους από τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτή την εφημερίδα έχουμε συναντηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε διάφορα μετερίζια, με συμφωνίες και διαφωνίες, αλλά πάντα υπηρετώντας το διαφορετικό στην ενημέρωση, την ερευνητική δημοσιογραφία και πάντα με στόχο το συμφέρον των πολιτών. Γι’ αυτό και γράφω ότι είναι πραγματική χαρά που το Documento συμπλήρωσε επτά χρόνια και αντέχει. Εύχομαι λοιπόν χρόνια πολλά, ανεξάρτητα και με ακόμα περισσότερα δημοσιογραφικά… ντοκουμέντα.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία», Δημήτρης Ριζούλης:

Εύχομαι στο Documento να συνεχίσει τη δυναμική δημοσιογραφική του πορεία με το ίδιο μαχητικό πνεύμα και αταλάντευτη προσήλωση στην κριτική έναντι πάσης εξουσίας. Η χώρα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές που θα ρίχνουν φως στο σκοτάδι της καθεστωτικής ενημέρωσης. Η επιβίωση και ενδυνάμωση μιας αποκαλυπτικής, μαχητικής εφημερίδας είναι στις μέρες μας άθλος. Η έως τώρα πορεία σας είναι εχέγγυο ότι θα συνεχίσετε σε αυτό τον δύσκολο δρόμο το ίδιο δυναμικά. Χρόνια πολλά σε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες του Documento.

Η Διευθύντρια της εφημερίδας «Αυγή», Βούλα Κεχαγιά:

Τις καλύτερες και πιο υποστηρικτικές ευχές στο Documento. Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από τη δημιουργία μιας μαχητικής, ερευνητικής και αποκαλυπτικής κυριακάτικης εφημερίδας που τόσο είχε ανάγκη η ελεύθερη ενημέρωση στη χώρα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της που σε αντίξοες για τον ελληνικό Τύπο συνθήκες έδειξαν σθένος και άντεξαν σε πολλές μορφές πιέσεων. Οσοι υποστηρίζουμε την ελευθεροτυπία ευχόμαστε στο Documento να μακροημερεύσει και να συνεχίσει απρόσκοπτα στον ίδιο δρόμο, με νέες δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter