Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση – Μαρινάκης: «Φταίνε οι πρυτανικές αρχές και η Αριστερά»

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση – Μαρινάκης: «Φταίνε οι πρυτανικές αρχές και η Αριστερά»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις μαζικές αντιδράσεις των φοιτητών, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να αναφέρει πιο είναι το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί από το ύψιστο αγαθό της γνώσης, σημείωσε ότι η χώρα «έχει μείνει πίσω γιατί βαθιά ριζωμένες οι ιδεοληψίες της Αριστεράς και του ευρύτερου χώρου στο τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σπάμε τα δεσμά με αυτές τις ιδεοληψίες. Αφήνουμε πίσω όλη αυτή την τοξικότητα». Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το 1/3 των σχολών είναι υπό κατάληψη.

Σε ότι αφορά τις καταλήψεις στις σχολές, ο Παύλος Μαρινάκης έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στις πρυτανικές αρχές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για «εμάς προέχει προφανώς και η εφαρμογή του νόμου, για αυτό και όποτε έχουν κληθεί οι αρχές, έχουν παρέμβει. Και ακούμε την κριτική γιατί ενδεχομένως κάποιες καταλήψεις να παραμένουν. Εδώ υπάρχει και η ευθύνη κατά καιρούς των πρυτανικών αρχών».

Η μεθοδολογία του Μαξίμου είναι διαχρονικά από το 2019 ότι όταν υπάρχει μείζονα κρίση, πάντα φταίνε εξωγενείς παράγοντες.

«Η Αριστερά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες»

Επίσης, αντί η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα εντός και εκτός των πανεπιστημίων, για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, αναπαράγει την λογική της έντασης.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει μία «διαχρονική προσπάθεια του χώρου της Αριστεράς να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Εκεί επενδύουν. Εκεί χτίζουν καριέρες. Αυτός είναι τρόπος άσκησης πολιτικής. Αυτό επιδιώκουν διαχρονικά. Τη δημιουργία έντασης και ενδεχομένως κάποιων καταστάσεων που μπορεί να οξύνουν την κατάσταση. Εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο της προπαγάνδας της Αριστεράς».

Ο Μητσοτάκης παρομοίασε φοιτητές με «ληστές»

Υπενθυμίζεται ότι την λογική της όξυνσης την ακολούθησε πριν δύο ημέρες και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τους φοιτητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις με ληστές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη».

Παράλληλα, πρόσθεσε «γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Η κυβέρνηση προσπαθεί με το δόγμα του «νόμου και της τάξης» να επανασυσπειρώσει το δεξιό της ακροατήριο, το οποίο δυσανασχετεί το τελευταίο διάστημα με τις επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Καταστολή και χημικά από τα ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα (Video – Photos)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη – Στάσεις εργασίας σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter