Oι ΗΠΑ επέστρεψαν και επισήμως στην Unesco

Oι ΗΠΑ επέστρεψαν και επισήμως στην Unesco
Η Jill Biden στην τελετή επανένταξης των ΗΠΑ στην UNESCO στο Παρίσι (Bertrand Guay, Pool via AP)

Έπειτα από πέντε χρόνια χωρίς αμερικανική παρουσία στους κόλπους της Unesco, του οργανισμού του ΟΗΕ για την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό, η Ουάσινγκτον επέστρεψε πανηγυρικά. Eίχαν αποχωρήσει επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ αλλά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τις επανέφερε στον οργανισμό.

Η τελετή έγινε στο Παρίσι και τις ΗΠΑ εκπροσώπησε η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποια είδε την τελετή έπαρσης της σημαίας στην έδρα της Unesco, ανάμεσα σε εκείνες της Πορτογαλίας και του Κατάρ. «Όταν συμμετέχουμε σε αυτόν τον συνασπισμό κρατών, μπορούμε να αγωνιστούμε για τις αξίες μας, όπως είναι η δημοκρατία, η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατανοεί ότι αν θέλουμε να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν μόνες τους, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε, δείχνοντας τον δρόμο. Για αυτό είμαστε τόσο υπερήφανοι που επιστρέφουμε στην Unesco», είπε στην ομιλία της η Πρώτη Κυρία.

Την επιστροφή των ΗΠΑ χαιρέτισε και η γενική διευθύντρια της Unesco, Οντρέ Αζουλέ, σημειώνοντας ότι «σε καιρούς διχασμού (…) επαναβεβαιώνουμε την ενότητά μας».

Η Τζιλ Μπάιντεν έφτασε χθες Δευτέρα στη Γαλλία για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη χώρα αυτή αφότου ο σύζυγός της ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ. Συνοδευόμενη από την κόρη του ζεύγους, την Άσλεϊ, έγινε δεκτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων από την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, με την οποία είναι φίλες.

Αύριο Τετάρτη η Τζιλ Μπάιντεν θα επισκεφθεί το αμερικανικό κοιμητήριο της Βρετάνης για να τιμήσει τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter