Οι κουτοπονηριές ενός πρωθυπουργού

Οι κουτοπονηριές ενός πρωθυπουργού

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος αλλά θέλει να εμφανιστεί πρώτος, ως προς την έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε με έμφαση ότι θα προτείνει την έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας όταν αυτά εμφανιστούν, ενώ το πρωί κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενωση: Εκτακτος φόρος στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας – Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής».

Δηλαδή η ΕΕ ετοιμάζεται στη Σύνοδο της προσεχούς Παρασκευής να δώσει το πράσινο φως στα κράτη-μέλη για την επιβολή προσωρινής φορολόγησης στα έκτακτα κέρδη ορισμένων ενεργειακών εταιρειών από την αλματώδη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να το εμφανίσει ως δική του ιδέα κοροϊδεύοντας το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό. Οπως απέδειξε στο πρωτοσέλιδό του το Documento της Κυριακής 20 Μαρτίου που είχε τίτλο «Εντεταλμένος συμφερόντων ο Μητσοτάκης: Απέρριψε πρόταση για φθηνό ρεύμα».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το προσπαθεί. Την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και στο θέμα του πανευρωπαϊκού πλαφόν στο φυσικό αέριο, όταν ενώ ήταν πρόταση του Βελγίου και είχε ανακοινωθεί ότι θα τεθεί προς συζήτηση σε Σύνοδο των χωρών της ΕΕ, αυτός σε επόμενο χρόνο την παρουσίασε ως δική του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε έναν απληροφόρητο λαό και μπορεί να τον κοροϊδεύει συνεχώς παρουσιάζοντας προτάσεις άλλων ως δικές του.

Ισως για τον λόγο αυτόν κατέθεσε και τη περίφημη τροπολογία για τη φίμωση του έντυπου Τύπου. Γιατί μετά τα καλοπληρωμένα από αυτόν τηλεοπτικά κανάλια θέλει να κλείσει και οποιαδήποτε άλλη χαραμάδα πληροφόρησης των πολιτών.

Αυτές οι κουτοπονηριές όμως προκαλούν μόνο την αγανάκτηση και τίποτε άλλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter