Οι ταινίες της εβδομάδας: Τομ Κρουζ και διακοπές στις Κυκλάδες (Video)

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τομ Κρουζ και διακοπές στις Κυκλάδες (Video)

Η έβδομη φορά που ο Τομ Κρουζ μεταμορφώνεται στον ριψοκίνδυνο πράκτορα Ίθαν Χαντ των «Επικίνδυνων αποστολών» είναι η βασική ατραξιόν στο νέο κινηματογραφικό μενού.

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη εκδίκηση, μέρος πρώτο (Mission Impossible: Dead reckoning, part one)

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2023 (183)
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μακουάρι Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κέρμπι, Σάιμον Πεγκ

Νέο όπλο με ακαταμάχητες δυνάμεις απειλεί με αφανισμό την ανθρωπότητα και ο Ιθαν Χαντ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του ώστε να μην πέσει η ολέθρια κατασκευή στα χέρια μυστηριώδη άντρα.

Από το 1996 και την πρώτη «Επικίνδυνη αποστολή» που είχε σκηνοθετήσει ο Μπράιαν ντε Πάλμα, ο Τομ Κρουζ δεν έχει αποχωριστεί ούτε για μια φορά το κοστούμι του σούπερ κατασκόπου Ίθαν Χαντ. Στην έβδομη περιπέτεια της σειράς που σκηνοθετεί ο κυρίως σεναριογράφος («Συνήθεις ύποπτοι») Κρίστοφερ Μακουάρι, η έμφαση δίνεται και πάλι στην αναλογική δράση όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη συνεργασία των Κρουζ και Μακουάρι, το άκρως επιτυχημένο «Top Gun: Maverick». Τα γυρίσματα σημαδεύτηκαν από δεκάδες εμπόδια (πανδημία, εντάσεις, αναβολές) αλλά όλα δείχνουν ότι το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και ανοίγει την όρεξη για το δεύτερο μέρος που θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου 2024.

Δύο εισιτήρια για Κυκλάδες (Les Cyclades) (**1/2)

Κομεντί ελληνοβελγογαλλικής συμπαραγωγής 2023 (110)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φιτουσί Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κοτ, Λορ Καλαμί, Κριστίν Σκοτ Τόμας

Η Μπλαντίν και η Μαγκαλί, δύο παιδικές φίλες που μεγάλωσαν στα 80ς και είχαν όνειρο να ταξιδέψουν στην Αμοργό, ξαναβρίσκονται μετά από πολλά χρόνια. Τώρα όμως δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό αλλά η επιμονή του γιου της μιας, θα τους θυμίσει την παλιά τους επιθυμία.

Το χάος που χωρίζει τις δύο μεσήλικες Γαλλίδες δεν προσφέρεται μόνο για κωμικές, πιασάρικες καταστάσεις. Κυρίως είναι η αίσθηση του χαμένου χρόνου που φέρνει πρωτίστως την εσωστρεφή Μπλαντίν αλλά και την «έξω καρδιά» Μαγκαλί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους. Παρότι ο Μαρκ Φιτουσί δεν αποφεύγει τα γνώριμα στερεότυπα (το φολκλορικό καλοκαίρι της Μυκόνου και της Σαντορίνης έρχεται σε αντίθεση με την ιερή αύρα της Αμοργού) καταφέρνει να ισορροπήσει κατάλληλα μεταξύ δράματος και κωμωδίας. Και μοιάζει να κερδίζει το στοίχημα όταν στην γραφική καρτ ποστάλ του μπαίνει και η εντυπωσιακή Κριστίν Σκοτ Τόμας που χαρίζει με τον σκαμπρόζικο ρόλο της εκκεντρικής καλλιτέχνιδας που ζει με τον έλληνα ζωγράφο του Πάνου Κορώνη στην Μύκονο τα πιο απολαυστικά και απρόσμενα τρυφερά στιγμιότυπα τούτων των επεισοδιακών διακοπών.

Ραμόνα (Ramona) (**)

Αισθηματική κομεντί ισπανικής παραγωγής 2022 (88)
Σκηνοθεσία: Αντρέα Μπάγκνι Πρωταγωνιστούν: Λούρντες Χερνάντες, Μπρούνο Λάστρα, Φρανσέσκο Καρίλ

Η νεαρή ηθοποιός Ραμόνα μετακομίζει με το σεφ φίλο της Νίκο στη Μαδρίτη και προσπαθεί να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία που σκηνοθετεί ο Μπρούνο.

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της η Άντρεα Μπάγκνι ανακατεύει την αισθητική της Νουβέλ Βαγκ με κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνοθετικές ιδέες γύρω από τη σύζευξη ζωής και τέχνης, ενώ με μια αδέξια γουντιαλενική αύρα επιχειρεί να δέσει το σύνολο σε ένα γοητευτικό πακέτο. Δεν τα καταφέρνει πάντα αφού σε αρκετά σημεία οι φορτωμένοι διάλογοι προκαλούν βαρεμάρα. Και παρότι η δυναμική πρωταγωνίστρια παλεύει φιλότιμα με τον απαιτητικό ρόλο της, το φιλμ δύσκολα ξεφεύγει από την μετριότητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter