Οι ταινίες της ημέρας: Το υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες «Πάση Θυσία»

Οι ταινίες της ημέρας: Το υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες «Πάση Θυσία»

… και βραβευμένος Γκάρι Όλντμαν στο «Η πιο σκοτεινή ώρα»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, προβάλλεται το Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται, ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν, στο βιογραφικό Η πιο σκοτεινή ώρα και το υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες νεο-γουέστερν Πάση Θυσία.

Πάση Θυσία/ ΟΡΕΝ – 21.00

Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι, Σενάριο: Τέιλορ Σέρινταν

Ηθοποιοί: Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπίρμιγχαμ

*Υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες

Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται/ ΕΡΤ2 – 22.15

Βρετάνη, 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος, αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ, μιας νέας γυναίκας που μόλις άφησε το μοναστήρι. Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να τη ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά λοιπόν την παρατηρεί διακριτικά, ώστε να τη ζωγραφίσει μυστικά.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά

Ηθοποιοί: Αντέλ Αενέλ, Νοεμί Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο

* Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα/ STAR- 00.40

Μόλις κάποιες ημέρες αφότου γίνεται πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις πλέον πολυτάραχες και καθοριστικές δοκιμασίες: να εξετάσει μια συνθήκη ειρήνης με τη ναζιστική Γερμανία ή να ακολουθήσει αυτό που του λένε τα ιδεώδη του περί ελευθερίας της χώρας του. Καθώς οι ασταμάτητες ναζιστικές δυνάμεις καλπάζουν στη Δυτική Ευρώπη και η απειλή για εισβολή είναι άμεση, μαζί με έναν απροετοίμαστο λαό, έναν σκεπτικιστή βασιλιά και το ίδιο του το κόμμα να συνωμοτεί εναντίον του, ο Τσόρτσιλ ανθίσταται στην πιο σκοτεινή του στιγμή, αναζωπυρώνει το έθνος και προσπαθεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Σκηνοθέτης: Τζο Ράιτ

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς

* Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γκάρι Όλντμαν, καθώς και BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου. Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Υποψήφια για Καλύτερη Ταινία στα 90α Βραβεία Όσκαρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter