Οι τρεις εκλογικοί… σωματοφύλακες Ανδρουλάκη: Σημίτης, Βενιζέλος και Ευρωσοσιαλιστές

Οι τρεις εκλογικοί… σωματοφύλακες Ανδρουλάκη: Σημίτης, Βενιζέλος και Ευρωσοσιαλιστές

Πυκνώνουν οι πολιτικές διεργασίες στο χώρο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας με παρεμβάσεις στελεχών του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό πεδίο για να ενισχυθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά την τραγωδία των Τεμπών, παρατηρείται καταιγισμός παρεμβάσεων, στο ίδιο μήκος κύματος με τις  τοποθετήσεις  του πρώην πρωθυπουργού  και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη για τη θετική συνεισφορά της πολιτικής στάσης  του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Η επιδίωξη να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ σαν  «ένας χρήσιμος – και κρίσιμος – παράγοντας της πολιτικής σκηνής»  έχει συνέχεια. Έρχεται στην Αθήνα η ηγεσία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών στη χώρα μας.

Το προεδρείο της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών (S&D) ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και συμφωνήθηκε να οργανωθεί ένα πολιτικό διήμερο συνεδριάσεων και συζητήσεων για τις 9 και 10 Μαρτίου 2023.  Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι ιδιαίτερο ρόλο θα έχει σε αυτές τις επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα ο συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα μετέχει με παρέμβασή του σε εκδήλωση για το κράτος Δικαίου. Οι συνεδριάσεις θα αφορούν σε κοινωνικά ζητήματα, όπως το ζήτημα της στέγης και οι πλειστηριασμοί, ενώ θα αναπτυχθούν ενότητες για τη θωράκιση των θεσμών με αφορμή τις υποκλοπές, ενώ κεντρικά θέματα θα είναι επίσης τα  ανθρώπινα δικαιώματα, η συμπεριληπτικότητα και η ενεργειακή φτώχεια.

Ήδη η ισπανίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία εκφράζει με ενθουσιασμό τη στήριξή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με δηλώσεις της επεσήμανε ότι είναι  καιρός για αλλαγή στην Ελλάδα και ότι οι ευρωσοσιαλιστές θέλουν να αναδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση». Μάλιστα, δεν απέφυγε να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι οι ευρωσοσιαλιστές στοχεύουν μεταξύ άλλων να  προστατεύσουν τη δημοκρατία «από κάθε αυταρχικό νόμο που μπορεί να υπονομεύσει την ελευθερία του Τύπου ή το κράτος δικαίου, όπως είδαμε με τη σημερινή κυβέρνηση».

Η συνάντηση στην Αθήνα γίνεται σε βαρύ κλίμα λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύει ότι είναι χρέος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών προς τη νέα γενιά να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις  για ένα καλύτερο μέλλον «με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και εξασφαλίζει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 9 Μαρτίου, ώρα  16:00) θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, ανοιχτή συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την κοινωνική κατοικία, την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και την εργασιακή επισφάλεια των νέων.

Το πρωί της Παρασκευής (10 Μαρτίου, ώρα 9:00), οι ευρωβουλευτές θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα ενημερωθούν για το διαχρονικό αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Ακολούθως, θα λάβει χώρα κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Γιάννη Σουλιώτη.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργική επιστολή σε Ντογιάκο: Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη»

Ο οδικός χάρτης του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές – Επιτροπές εκλογικού αγώνα σε όλη τη χώρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter