Οι χώρες BRICS αποφάσισαν την αύξηση των μελών τους (Video)

Οι χώρες BRICS αποφάσισαν την αύξηση των μελών τους (Video)

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησαν το μπλοκ των περιφερειακών δυνάμεων καθώς το πρωί της Πέμπτης, στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ έγινε γνωστό ότι θα προσκαλέσει έξι χώρες – Αργεντινή, Αίγυπτο, Ιράν, Αιθιοπία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – να γίνουν τα νέα μέλη του μπλοκ. Την είδηση έκανε γνωστή σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σύριλ Ραμαφόσα.

Ηγέτες από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική (BRICS) συμφώνησαν να αυξήσουν τα μέλη της εμπορικής συμμαχίας τους, η οποία θα είναι η πρώτη επέκταση από το 2010. Τα νέα μέλη θα γίνουν δεκτά από 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ανέφερε στο Twitter ότι: «Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι οι BRICS διαφέρουν πολύ για να σφυρηλατήσουν ένα κοινό όραμα».

Συνέχισε την ανάρτησή του, γράφοντας ότι «η εμπειρία, όμως, δείχνει το αντίθετο. Η ποικιλομορφία μας ενισχύει τον αγώνα για μια νέα τάξη πραγμάτων που χωράει τον οικονομικό, γεωγραφικό και πολιτικό πλουραλισμό του 21ου αιώνα», ενισχύοντας την ώθηση που θέλει να δώσει στη διαμόρφωση ενός νέου γεωπολιτικού σκηνικού στην παγκόσμια οικονομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter