Ολλανδία: Η τελευταία ανάρτηση 28χρονης πριν από την ευθανασία

Ολλανδία: Η τελευταία ανάρτηση 28χρονης πριν από την ευθανασία

Μια 28χρονη κοπέλα από την Ολλανδία υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία στο σπίτι της, έπειτα από μάχη που έδινε από το 2019, όποτε διαγνώστηκε με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Η Λάουρεν Χούβε (Lauren Hoeve), πέθανε έχοντας στο πλευρό της τους γονείς και την καλύτερή της φίλη, ενώ θέλησε να μοιραστεί ένα τελευταίο μήνυμα με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η νεαρή μπλόγκερ βιβλίων στο YouTube, απευθυνόμενη στους 7.800 ακολούθους της στο Χ (πρώην Twitter), έγραψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα: «Η τελευταία μου μέρα θα είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Η ευθανασία θα γίνει μεταξύ 1:30 και 2:30 μ.μ.».

Επειτα η ίδια ανέφερε στο blog της: «Επέλεξα να δημοσιοποιήσω την ημερομηνία και την ώρα, επειδή όλοι σας περιμένατε με τόση αγωνία αυτή τη στιγμή μαζί μου. Ξέρω από εμπειρία πόσο υποστηρικτικό μπορεί να είναι να γνωρίζετε πότε θα συμβεί, ώστε να μπορείτε να το σκεφτείτε για λίγο ή να ανάψετε ένα κερί αν θέλετε».

Πράγματι, στις 27 Ιανουαρίου, η Lauren άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, αφού πρώτα μοιράστηκε μια τελευταία ανάρτηση στο διαδίκτυο, θέλοντας να μην χάσει το χιούμορ της, ούτε την τελευταία στιγμή.

Όπως έγραψε: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet. Σας ευχαριστώ για την αγάπη. Πάω να ξεκουραστώ λίγο ακόμα και να είμαι με τους αγαπημένους μου. Απολαύστε ένα τελευταίο νοσηρό meme από εμένα».

Στη συνέχεια δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα νήπιο που φοράει γυαλιά ηλίου και σηκώνει τον αντίχειρα στην κάμερα, ενώ ένας γιατρός χαμογελάει δίπλα του, με τη λεζάντα να αναφέρει: «Εγώ ενώ κάνω ευθανασία».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Λάουρεν πάλευε με την ακραία εξάντληση που την άφηνε καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Βίωνε αδιαθεσία μετά την άσκηση και ταλαιπωρούνταν με ακραία ναυτία, πόνο και κόπωση, κάτι που περιέγραφε ως «απόλυτο μαρτύριο» στο X.

Το 2022, η Lauren, η οποία είχε επίσης διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), άρχισε να προετοιμάζεται για ευθανασία.

Σημειώνεται, ότι ο υποβοηθούμενος θάνατος είναι νόμιμος στην Ολλανδία τα τελευταία 22 χρόνια.

Στο ιστολόγιό της η κοπέλα εξήγησε πώς ο γιατρός της, ενώ δήλωσε ότι σεβόταν την επιθυμία της, δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την ευθανασία, λόγω των ψυχολογικών της καταστάσεων.

Επειτα, η Λάουρεν μπήκε σε λίστα αναμονής για ραντεβού με ειδικό στην ευθανασία, το οποίο καθυστέρησε περισσότερο από τη συνηθισμένη αναμονή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2023, συναντήθηκε με διάφορους γιατρούς, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν «ψυχικά ικανή» να λάβει την απόφαση για ευθανασία.

Διαβάστε επίσης: Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φορολογική επίθεση στο Documento – Ερώτηση Κύρτσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Απόβαση» των αγροτών στη Θεσσαλονίκη – Μπλόκα και κινητοποιήσεις κόντρα στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη

O Άδωνης Γεωργιάδης… νομιμοποιεί το «φακελάκι» στους γιατρούς και το φορολογεί! (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter