Ολοκληρώθηκε η πιρουέτα Μηταράκη: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ολοκληρώθηκε η πιρουέτα Μηταράκη: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Την αριστοτεχνική κυβίστηση ολοκλήρωση ενώπιον του Κοινοβουλίου ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως «δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία», ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να δώσει την εντύπωση πως ποτέ δεν υποστήριξε ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μάλιστα, αποπειράθηκε να αντιστρέψει την πραγματικότητα για το πρώτο το κυβερνητικό αλαλούμ που προκάλεσε η σπουδή του να ενημερώσει τους αρμόδιους συντάκτες για την πρόθεση αλλαγής του κυβερνητικού σχεδιασμού επί της αστυνομικής φύλαξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Δεν ήταν αποτυχημένη και δεν είναι αποτυχημένη η πανεπιστημιακή αστυνομία» είπε και πρόσθεσε πως «δεν καταργείται, όπως εσφαλμένα λέχθηκε και δεν προετοιμάζεται καμία νομοθετική πρωτοβουλία».

Επ΄ αυτού, επικαλέστηκε όσα είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προσπερνώντας όσα ανέφερε ενώπιον των αρμόδιων συντακτών.

Σε σχέση με το κόστος της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αρχικά δήλωσε πως «δεν υπήρχε κανένα ειδικό ή έκτακτο κόστος», καθώς «πληρώνονται ως αστυνομικοί και εκτελούν τα καθήκοντά τους ως αστυνομικοί», ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το συγκεκριμένο σώμα κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως από τον κρατικό κορβανά.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη στοχευμένη διαρροή του κ. Μηταράκη στους αστυνομικούς συντάκτες, η Ντ. Μπακογιάννη επαίνεσε στα «Παραπολιτικά» την κατάργηση του συγκεκριμένου σώματος.

Στη συνέχεια, την κατάσταση κλήθηκε να «μαζέψει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ το μπάχαλο επισφραγίστηκε με το δημόσιο «άδειασμα» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον πρωθυπουργό κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter