Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη, 1-0 επί της Νέφτσι, αποβλήθηκε ο σκόρερ Καμαρά

Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη, 1-0 επί της Νέφτσι, αποβλήθηκε ο σκόρερ Καμαρά

Ισχνό προβάδισμα πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Καμαρά, όμως στην συνέχεια αποβλήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν την πολύτιμη νίκη και έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Οι Αζέροι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και έχασαν δύο ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Μαχμούντοβ (5’) και Μπουγκρίν (11’). Στο 18’ ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν μπορούσε να συνεχίσει, λόγω τραυματισμού, και έγινε αλλαγή, ενώ στο 29’ ο Καμαρά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή (1-0).

Στο 32’ ο Αλασκάροβ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας τον νίκησε. Ο Τζολάκης είναι 18 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών και έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πήρε το ρεκόρ, που 53 χρόνια κρατούσε ο Νίκος Τζώρτζης, (20 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών στις 20.09.68) στο παιχνίδι με τη Ρέικιαβικ.

Ο αγώνας στο Φάληρο ήταν ισορροπημένος, ωστόσο στο 43’ ο σκόρερ του Ολυμπιακού δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα έπειτα από προσπάθειά του να διώξει την μπάλα με επικίνδυνο τρόπο, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο.

Με 10 παίκτες έμεινε και η Νέφτσι στο 63’ όταν αποβλήθηκε ο Τσελίκ για χτύπημα στον Ρέαμπτσιουκ.

Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινιέρο, εκτός από τις δύο κόκκινες, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπουχαλάκη, Μάρκοβιτς, Σουρλή, Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78’ Αγκ. Καμαρά), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18’ Βαλμπουενά), Καμαρά, Κουντέ (68’ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46’ Σισέ), Μασούρας, Χασάν (78’ Βρουσάι).

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ (89’ Μπασκέ), Κόλι (86’ Νατσάνοβ), Χαραμίζ, Τσελίκ, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86’ Μπουλούντοβ), Μαμαντού.

***O Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές του, τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Γιαν Εμβιλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Μαροκινός επιθετικός

στον τελευταίο έλεγχο που έγινε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα, ενώ υπήρξε και σχετική ενημέρωση προς την UEFA. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παπασταθόπουλο, έμεινε εκτός αγώνα λόγω επαφής που είχε με τον Ελ Αραμπί. Επί της ουσίας η απομόνωσή του έγινε για προληπτικούς λόγους.

Τέλος, ο Εμβιλά βγήκε από τη λίστα των ερυθρόλευκων για τα παιχνίδια με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter