Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Τον ξαναχτύπησε η «κατάρα» από το Ισραήλ

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Τον ξαναχτύπησε η «κατάρα» από το Ισραήλ
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η κακή παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό να μην τα καταφέρνει απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ συνεχίζεται και φέτος. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν απόψε με 4-1 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Καραϊσκάκη» στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Conference League και θα πάνε μόνο για ένα θαύμα για την πρόκριση στους «8», στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (22.00, 14/3) σε ουδέτερο έδαφος αυτό της Σερβίας στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα.

Στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο (παρουσία και 1.200 φίλων της Μακάμπι) ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανοργάνωτος στην άμυνα του στο ξεκίνημα του ματς και δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο! Στο 5’ από λάθος του Εσε που δεν μπόρεσε να διώξει μια εύκολη μπαλιά ο Ζάχαβι που καιροφυλακτούσε πίσω του, εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 0-1. Το γκολ αποδιοργάνωσε για τα καλά την ελληνική ομάδα που στο 9’ από απανωτά λάθη της άμυνας.

Ο Πέρετζ που βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά και ο Σαχάρ που καραδοκούσε, πήρε το ριμπάουντ και από κοντά με νέο σουτ έγραψε το 0-2. Το «Καραϊσκάκη» πάγωσε και ενώ η Μακάμπι έδειξε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, στο 13’ ο Ολυμπιακός βρήκε αντίδραση και μείωσε 1-2. Από σέντρα του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (για 8ο σερί παιχνίδι) και άλλαξε την ψυχολογία του ματς. Όμως η αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν τραγική κι έτσι στο 30’ και πάλι ο Ζαχάβι από κοντά από προσπάθεια και γύρισμα του Μίλσον έκανε και το 1-3, κάνοντας έξαλλο τον Μεντιλίμπαρ…

Η κάκιστη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 35’ πάλι ο 37χρονος Ζαχάβι λίγο έλειψε από κοντά να κάνει και το 1-4.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ και στο 51’ ο Ελ Κααμπί νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Μισπάτι. Η Μακάμπι γύρισε πιο πίσω για να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, αλλά στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο β’ ημίχρονο στο 74’ πέτυχε τελικά και το 1-4 με κεφαλιά του αμαρκάριστου Πέρετζ από σέντρα του Μπιτόν, βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή, ξυπνώντας παράλληλα για τα καλά τον περσινό εφιάλτη της άλλης Μακάμπι από την Χάιφα που είχε νικήσει στο Ν. Φάληρο με 4-0.

Τελευταία αναλαμπή του Ολυμπιακού το σουτ του Καρβάλιο στο κάθετο δοκάρι στο 89’.

Ο Αγγλος Κρεγκ Πόουσον «κιτρίνισε» τους Κανισόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι, Ρεβίβο, Ιμπόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Τσικίνιο (67’ Μασούρας), Εσε, Όρτα (83’ Ιμπόρα), Φορτούνης (77’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (83’ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μισπάτι, Ρεβίβο, Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμιάς, Φαν Όφερεϊμ (78’ Κάρζε), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81’ Γκολάσα), Μίλσον (81’ Νταβιντάντζα), Νταβίντα (69’ Μπιτόν), Ζαχάβι (78’ Τούργκεμαν).

Διαβάστε επίσης: Οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Σύνταγμα ξυλοκόπησαν άνδρα με παλαιστινιακή σημαία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter