Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Κόκκινο» το ντέρμπι με …Ράιτ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Κόκκινο» το ντέρμπι με …Ράιτ

Στα κόκκινο βάφτηκε το δεύτερο φετινό ελληνικό ντέρμπι της Euroleague, όπως και το πρώτο: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-65, μέσα σε παραλήρημα από 14.000 θεατές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά τους περιφερειακούς των «ερυθρολεύκων» και προηγήθηκε με 7-17 στο δεκάλεπτο, με δύο τρίποντα του Κέντρικ Ναν και μπροστάρη τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε γρήγορα στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ: 20-21 και 33-33 στο ημίχρονο, με καλάθια των Μπραζντέικις, Φαλ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με σερί 12-2 και ξέφυγαν για πρώτη φορά: 45-35 με απανωτά καλάθια του Άλεκ Πίτερς και τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου. Ο Παναθηναϊκός ξανάφτασε σε απόσταση βολής, 48-47, με 9 απανωτούς πόντους του Ναν, που πέτυχε κατά σειρά «τετράποντο», τρίποντο και κάρφωμα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έγραψε το 55-49, ο Ντίνος Μήτογλου μείωσε σε 61-59 με τρίποντο, αλλά ο ασυγκράτητος Ράιτ έφερε τον Ολυμπιακό στο απυρόβλητο (69-62).

Πλέον, οι δύο ελληνικές ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 18-11, μαζί και με τη Φενέρμπαχτσε, και βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Ο Τόμας Γουόκαπ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, έπαιξε 27 λεπτά και τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έμεινε εκτός δωδεκάδας. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έπαιξε απροπόνητος και πέτυχε 7 πόντους. Ο Μόουζες Ράιτ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 19 πόντους και 9/9 δίποντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Μήτρου-Λονγκ, Κάνααν 3, ΜακΚίσικ 6, Μπραζντέικις 3, Παπανικολάου 9, Πίτερς 11, Πετρούσεφ 4, Φαλ 5.

Ο Κώστας Σλούκας, που αποδοκιμάστηκε, πέτυχε 7 πόντους στο παλιό του «σπίτι». Ο Ντίνος Μήτογλου είχε 11 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ ο Κέντρικ Ναν 17 πόντους και 7 λάθη. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκραντ 8, Γκριγκόνις 7, Παπαπέτρου 2, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ 11, Μπαλτσερόφσκι 2. Απουσίασαν και αυτή τη φορά οι τραυματίες Βιλντόσα, Κ. Αντετοκούνμπο. Την αποστολή του Παναθηναϊκού ακολούθησε στο ΣΕΦ ο ιδιοκτήτης της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Την εβδομάδα που έρχεται, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Εφές (εκτός) και Βιλερμπάν (εντός), ενώ ο Παναθηναϊκός τους Ερυθρό Αστέρα (Βελιγράδι) και Μπαρτσελόνα (ΟΑΚΑ). Απομένουν έξι αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter