Ομάδα κρούσης του ΜέΡΑ25 απέναντι στα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας

Ομάδα κρούσης του ΜέΡΑ25 απέναντι στα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας

Η προσπάθεια του ΜέΡΑ25 να δίνει το “παρών” σε όλα τα επίπεδα, από τις κινηματικές δράσεις έως τις πρωτοβουλίες για προτάσεις και παραγωγή θέσεων, με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζεται. Ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης και τα άλλα στελέχη του ΜέΡΑ25 αναζήτησαν τρόπους να παρεμβαίνουν και στα κοινοβουλευτικά νομοθετικά τεκταινόμενα, παρότι η εκλογική συμμαχία στην οποία το ΜέΡΑ25 πρωτοστάτησε δεν κατάφερε να μπει στη βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 9ης Ιουλίου 2023, τα μέλη του κόμματος που μετέχουν στο κορυφαίο κομματικό όργανο, αποφάσισαν να συγκροτηθεί Ομάδα Παρέμβασης στο Κοινοβουλευτικό Έργο, η οποία θα μελετά και θα κρίνει τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που καταθέτει στη βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ομάδα αυτή του ΜέΡΑ25 θα συντάσσει συνοπτικές εκθέσεις για το περιεχόμενό τους, τις οποίες θα δημοσιοποιεί. Μάλιστα, σε στενή συνεργασία τόσο με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Τομείς του κόμματος όσο και με κινήματα, φορείς και συλλογικότητες, η Ομάδα Παρέμβασης στο Κοινοβουλευτικό Έργο θα απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις, απέναντι στα νομοσχέδια «της Μητσοτάκης ΑΕ», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ΜέΡΑ25 σε επίσημη ενημέρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αξιοποιηθούν επιστήμονες, διανοούμενοι και άνθρωποι με γνώσεις από διάφορους τομείς. Η πλήρης σύνθεση της Ομάδας Παρέμβασης στο Κοινοβουλευτικό Έργο θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρόνο, λένε από το ΜέΑΡ25.

Κατά το ηγετικό επιτελείο του κόμματος, «μπορεί η φωνή του ΜέΡΑ25 – που ήταν πριν και θα είναι και τώρα αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας – να μην είναι παρούσα στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά θα δίνει το «παρών» με αυτό τον τρόπο παρέμβασης στο νομοθετικό γίγνεσθαι, αφουγκραζόμενη τις αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες και εκφράζοντας όλες/όλους εκείνες/εκείνους που δεν έχουν φωνή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter