Οπαδική βία: Κενών υποσχέσεων συνέχεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέο «σόου» στον Άρειο Πάγο

Οπαδική βία: Κενών υποσχέσεων συνέχεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέο «σόου» στον Άρειο Πάγο

Μετά τις νέες εξαγγελίες μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας για τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Εκεί, βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με σκοπό όπως υποστήριξαν, να ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το μότο που είχε φέρει στην πολιτική ζωής της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει θεμελιώσει το σχήμα ότι η επικοινωνία είναι ανώτερη από την ουσία.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Εισαγόμενη» και η έξαρση της οπαδικής βίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Να αφήσουν τις φαιδρές δικαιολογίες

Κινήσεις εντυπωσιασμού και ομολογία πλήρους αποτυχίας

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι «εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη σήμερα. Για να καταθέσουμε πολύ σημαντικά στοιχεία για την οπαδική βία. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στην μάχη. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ». Στην ίδια κατεύθυνση ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «προσκομίσαμε αρκετά σοβαρά στοιχεία. Ζητήσαμε την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της διαδικασίας. Τα στοιχεία που δώσαμε θα βοηθήσουν σε μια κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν».

Οι δηλώσεις των υπουργών, λίγους μήνες μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, δείχνουν την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Όλα αυτά, ενώ πριν δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι «εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Θα σας πω πώς. Κατ’ αρχάς βλέπετε ότι μιλάμε λίγο και πιστεύω ότι κάνουμε αρκετά. Μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι αυτό μία ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους αυτό το οποίο περιμένει όλη η ελληνική κοινωνία».

Μετά τον κορονοϊό εισαγόμενη και η «πανδημία της βίας»

Λίγη ώρα πριν την επίσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου χρησιμοποίησε ένα από τα βασικότερα «επιχειρήματα» της κυβέρνησης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ότι η οπαδική βία είναι «εισαγόμενη».

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «βλέπετε τι γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βλέπεται τι γίνεται με τη πανδημία βίας παντού. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, να το πάρεις και να πεις ότι θα το κόψω μαχαίρι».

Μετά τον κορονοϊό και την πληθωριστική κρίση, «εισαγόμενη» είναι και η οπαδική βία κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε σχετικά:

Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη 

«Λευκή πετσέτα» στους χούλιγκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter