Οργή στο Αιγάλεω για το λουκέτο και τη συστέγαση δημοτικού σχολείου

Οργή στο Αιγάλεω για το λουκέτο και τη συστέγαση δημοτικού σχολείου

Οι εξελίξεις στο θέμα του λουκέτου στο 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω που απασχόλησε την επικαιρότητα και τα κανάλια χθες, Δευτέρα 9.1.2023, είναι καταιγιστικές. Σαν έτοιμος από καιρό, ο δήμαρχος Αιγάλεω παρουσίασε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς τη συμμετοχή των φορέων εκπαιδευτικών, φορέων και πολιτών, την απόφασή του να συστεγαστεί το 9ο δημοτικό σχολείο με το 14ο δημοτικό σχολείο. Ήταν μια απόφαση προβληματική, όπως σημείωνε το documentonews.gr στο ρεπορτάζ που έκανε, δεδομένων των μικρών χώρων για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δύο σχολείων, ενώ υπήρξε και πρόβλημα με την πτώση σιδερένιας πόρτας πριν από τις γιορτές.

Οργή επικρατεί στους κόλπους των γονέων που αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν και να αλλάξουν τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων των μαθητών (αγγλικά, αθλήματα, χορός κ.λπ.) που ήταν οργανωμένα από την αρχή της χρονιάς, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τη μεταφορά, παραλαβή και φροντίδα των μικρών μαθητών καθώς τα ωράρια θα είναι πρωί – απόγευμα στα συστεγαζόμενα πλέον σχολεία.

Η απόφαση μοιάζει να έχει ληφθεί από καιρό καθώς ο δήμαρχος επικαλείται αυθημερόν μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών για τη διαμόρφωση του σχολικού κτιρίου που θα φιλοξενεί όχι 90 αλλά 198 πλέον μαθητές.

Η απόφαση του δημάρχου

Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας αφού έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων
«9. Την αριθμ. 503/1997 οικοδομική άδεια, η οποία εκδόθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ), και κατασκευάστηκε το 14ο Δημοτικό Σχολείο.
10. Τον αριθμό των εγγραφών των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023, συνολικού αριθμού 198 μαθητών.
11. Την αριθμ. 343/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
12. Τις από 15-09-2022 και 04-11-2022 Εξώδικες Δηλώσεις που κοινοποίησαν στον Δήμο Αιγάλεω οι ιδιοκτήτες και με ης ενέργειες της έξωσης και αποβολής με την σφράγιση των κλειδαριών κατόπιν εφαρμογής της παραπάνω δικαστικής απόφασης 343/2021.
13. Την από 09-01-2023 Εξώδικη Δήλωση των ιδιοκτητών κατόπιν επανεκτέλεσης της αριθμ. 343/2021 Απόφασης, η οποία επιδόθηκε νομίμως.
14. Την κατεπείγουσα ανάγκη στέγασης των μαθητών του gou Δημοτικού Σχολείου,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Την προσωρινή μεταστέγαση και συστέγαση του 9oυ Δ.Σ. στο χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου (Αιγiνης & Σαλαμiνος) από 12/01/2023.
Β. Την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών για την συστέγαση τους σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 779/09-01-2023 Τεχνική Έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργία των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων μέχρι την υλοποίηση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου σύμφωνα με την αριθμ. 111/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Πενήντα χρόνια πίσω»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω» Κωνσταντίνος Σάμιος στηλίτευσε την απόφαση του δημάρχου, θέτοντας και το ζήτημα της σημερινής (Τρίτη 10.1.2023) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:

«Πρωτοφανής περιφρόνηση στην δημοκρατική λογική από τον δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Γιάννη Γκίκα… Κάλεσε σήμερα 9 Γενάρη σε σύσκεψη στις 19.00 τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου δήθεν για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι για το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, ενώ στις 16.00 είχε ήδη αποστείλει την προσωπική του απόφαση για μετεγκατάσταση του σχολείου εντός 3 ημερών στον χώρο του 14ου σχολείου, προσωρινά -SIC…- έως ότου δήθεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.. Καταστρατηγώντας κάθε έννοια σεβασμού στις ομόφωνες αποφάσεις διαδοχικών δημοτικών συμβουλίων, λειτουργώντας ετσιθελικά αποκαλύφθηκε …. Δεν υπάρχουν λόγια ή εκφράσεις να χαρακτηρίσουν αυτήν την απίστευτη εκτροπή που πλέον δεν έχει φύλλο συκής να κρυφτεί. Η απίστευτη αυτή απόφαση σημαίνει συστέγαση, κατάργηση της πρωινής βάρδιας και για τα 2 σχολεία, αφού το 14ο σχολείο καλά-καλά δεν επαρκεί για τους δικούς του μαθητές-μαθήτριες, δηλαδή ο δήμαρχος Αιγάλεω θα γυρίσει την εκπαίδευση στο Αιγάλεω 50 χρόνια πίσω… Αυτήν την ημέρα που ντρέπεται και η ντροπή μοναδική λύση είναι στο αυριανό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 10 Γενάρη στις 20.00, ομόφωνα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές, οι γονείς με συνέπεια στη δημοκρατική ηθική να προασπίσουμε τη λειτουργία και των 2 σχολείων της πόλης μας, αποδοκιμάζοντας την ουσιαστική διάλυσή τους και απομονώνοντας τον δήμαρχο… Η αντιδημοκρατική εκτροπή του δεν θα περάσει…»

Οι δάσκαλοι

Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτκών Π.Ε. Αιγάλεω εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα ««Ξαναέβαλαν λουκέτο στο 9ο ΔΣ και ο Δήμαρχος αποφάσισε την μετεγκατάσταση στο 14ο ΔΣ!» για το ζήτημα που προέκυψε ζητώντας να σταματήσει τώρα η έξωση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς άλλες καθυστερήσεις:

«Την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων επέλεξαν οι ιδιοκτήτες για να πετάξουν στο δρόμο τους μαθητές του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω. Σήμερα το πρωί γύρω στις 7.00 π.μ ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούρια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου. Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρήκαν στις 8.00 το σχολείο τους κλειστό. Η χαρά, οι ευχές και τα χαμόγελα για το άνοιγμα των σχολείων έγιναν απελπισία, θλίψη και απόγνωση καθώς τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε το απόγευμα την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ, αυτό δηλαδή που μας είχε ανακοινώσει πριν τρεις εβδομάδες!!! Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και θέλουν να απαλλαγούν από το σχολείο παρά το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτιρίου και του οικοπέδου!!!

Από τη δική μας πλευρά για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ!!! Μαζί με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς θα το υπερασπιστούμε. Δε θα αφήσουμε να χαθεί άλλο ένα σχολείο στο Αιγάλεω. Θα σταθούμε στο πλευρό των γονέων, των συναδέλφων μας και των παιδιών μας που παλεύουν για το αυτονόητο: ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!!!! Κάνουμε σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι τα παιδιά μας δεν είναι άψυχα αντικείμενα για να τα μεταφέρει ο καθένας όπου θέλει. Το κτήριο του 14ου Δ.Σ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ 198 μαθητές!!! Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος να στοιβάξει τους μαθητές των δύο σχολείων σε αίθουσες κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε αίθουσες πρώην αποθήκες, σε αίθουσα εκδηλώσεων χωρισμένη στα δύο και σε ένα προαύλιο που δεν επαρκεί για το σύνολο των μαθητών. Ούτε θα γυρίσουμε πίσω στις βάρδιες…..Εμείς δεν θα θρηνήσουμε άλλο παιδί χαμένο στο χώρο του σχολείου…..

Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, θα αγωνιστούμε ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!!! Τα παιδιά μας δεν θα πεταχτούν στο δρόμο!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
– Ο Δήμος Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια έχουν βαρύτατες ευθύνες!!! Να τις αναλάβουν και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ!! Να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς άλλες καθυστερήσεις!! Να σταματήσει ΤΩΡΑ η έξωση!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 για τα οποία, για τέταρτη σχολική χρονιά, δεν έχει βρεθεί λύση!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το 11ο Δ.Σ, το 17ο Δ.Σ, το 7ο Δ.Σ, το Ειδικό Σχολείο, τα νηπιαγωγεία: το Ειδικό, το 15ο και το 28ο, την άθλια κατάσταση των Ειδικών Σχολείων στην Ορυζομύλων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!! Όλοι/ες στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ την ΤΡΙΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2023, στις 8.00 μ.μ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter