Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (Video)

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (Video)

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα και συγκεκριμένα, στη θέση Άγιος Γεώργιος μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κινούμενη απειλητικά προς την Πάρνηθα. Μέσα σε μόλις δύο ώρες, υπήρξαν δεκάδες απόπειρες εμπρησμού στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, προς τον Αυλώνα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει 12 πυρκαγιές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης το μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Δύο προσαγωγές 

Την προσαγωγή δυο ατόμων υπόπτων για εμπρησμό στον Αυλώνα πραγματοποίησαν οι Αρχές, σύμφωνα με το OPEN.  Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για καταδίωξη ενός οχήματος για την πυρκαγιά στην περιοχή, μετά από καταγγελίες κατοίκων. Οι δυο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού

Παράλληλα, συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως δήλωσε, τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία νωρίτερα προχώρησε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Μουρούζη
  • Στην οδό Αθανασίου Διάκου από το ύψος της οδού Δαβρή

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter