Οταν κλέβεις λίγα από όλους ονομάζεσαι «τράπεζα»

Οταν κλέβεις λίγα από όλους ονομάζεσαι «τράπεζα»

Οι τράπεζες, όπως αποκάλυψαν «Τα Νέα», σχεδιάζουν να επιβάλουν πάγια χρέωση 50 λεπτών τον μήνα που θα αφορά την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια.

Για να καταλάβουμε, το θέμα αφορά το σύνολο των λογαριασμών δεδομένης της χρήσης των καρτών για πληρωμή. Από τη μια το κράτος επιβάλλει την καταβολή των μισθών και των συντάξεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς μη δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής και από την άλλη οι τράπεζες στο όνομα της ελεύθερης αγοράς που αυτορρυθμίζεται επιβάλλουν κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα χρεώσεις ώστε να αισχροκερδήσουν εις βάρος όσων επιβάλλει το κράτος.

Αν σκεφτούμε το σύνολο των ενεργών τραπεζικών λογαριασμών (περί τα 5 εκατομμύρια είναι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και αυτοί των συντάξεων, δεδομένου ότι οι μισθωτοί ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια και 2,4 εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι), τότε εύκολα προκύπτει το εύρος της αισχροκέρδειας εις βάρος ανθρώπων που το κράτος τούς έχει αφαιρέσει το δικαίωμα επιλογής. Αλλά είπαμε, η αγορά αυτορρυθμίζεται και ποιος θα ασχοληθεί με 50 λεπτά τον μήνα.

Δείτε επίσης: Νέο χαράτσι 0,50€ ανά μήνα θα παίρνουν οι τράπεζες από κάθε καταθετικό λογαριασμό

Αγρότες: Τα τρακτέρ έρχονται στην Αθήνα – Μετωπική με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μπλόκο των αγροτών στον ΠΑΘΕ μετά την σύσκεψη – «Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» (Video)

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ τα αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας

Οι φοιτητές «καταλαμβάνουν» την Αθήνα με πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter