Όταν Πέτσας και Κεραμέως υποστήριζαν ότι στα σχολεία ο ιός… δεν κολλάει

Όταν Πέτσας και Κεραμέως υποστήριζαν ότι στα σχολεία ο ιός… δεν κολλάει

Μπορεί ο κ. Τσιόδρας στην εισήγηση του προς την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, την οποία αποκαλύπτει το documentonews.gr, να χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς ως «οδηγούς» της πανδημίας ωστόσο μέχρι τώρα, άλλα μας έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη.

Ήταν 5 Φεβρουαρίου 2021 όταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υποστήριζε, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, πως ο δείκτης θετικότητας στους εκπαιδευτικούς βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

«Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ενέκρινε την επαναλειτουργία των σχολείων, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων πλην των λυκείων, που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή ήταν μια απόφαση, που ελήφθη από την Επιτροπή, εισήγηση μάλλον της Επιτροπής αυτό εννοώ». Πρόσθεσε πως «η Κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις της Επιτροπής και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με βάση ακριβώς αυτές τις εισηγήσεις. Οι ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα κάθε μέρα, διαρκώς, καινούργια επιδημιολογικά δεδομένα. Να σας δώσω τα τελευταία στοιχεία, με χαρά, στα οποία, εφόσον έχετε θέσει το θέμα, που ισχύουν στα σχολεία. Με βάση δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εκπαιδευτικούς, ο δείκτης θετικότητας είναι 0,23%, ο δείκτης θετικότητας σε δειγματοληπτικούς ελέγχους εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνω είναι στο 0,23%» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Αυτή η δήλωση και μόνο εγείρει ερωτήματα. Άλλα έλεγε η Επιτροπή τότε και άλλα λέει τώρα ο κ. Τσιόδρας; Μάλλον η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής είναι πλέον ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2020 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος με τη Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως… «δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις σχολικές αίθουσες».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για να κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις σχολικές αίθουσες. Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά -σύμφωνα και μ’ όλες τις μελέτες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας- και διεθνώς. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται σενάριο κλεισίματος κάποιας βαθμίδας της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει ο κ. Πέτσας. Σε ποια στοιχεία αναφερόταν ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος; Η ΝΔ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter