Όταν το σκυλάκι Πίκλς έσωσε το γόητρο της Αγγλίας

Όταν το σκυλάκι Πίκλς έσωσε το γόητρο της Αγγλίας

Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 εκτυλίχθηκε μία απίθανη ιστορία με ήρωα ένα τετράποδο! Λίγους μήνες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ στα γήπεδα της Αγγλίας, το τρόπαιο της διοργάνωσης, το «Ζιλ Ριμέ», μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και τοποθετήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Methodist Central Hall» του Γουέστμίνστερ, όπου οι φίλαθλοι μπορούσαν να το δουν από κοντά. Για τη φύλαξη του ξοδεύτηκε ένα… αμπάρι με λίρες, αλλά στις 20 Μαρτίου το τρόπαιο κλάπηκε και ο δράστης ή οι δράστες ζήτησαν λίτρα προκειμένου να το επιστρέψουν! Η κλοπή σόκαρε τον βρετανικό κόσμο και το κύρος των διοργανωτών σώθηκε χάρη σε έναν σκύλο, τον Πίκλς!

Ένας από τους εμπλεκόμενους στην κλοπή τηλεφώνησε στα γραφεία της Τσέλσι και ζήτησε τον πρόεδρο της που κατείχε το ίδιο αξίωμα  και στη FA, Τζόε Μιρς. Του συστήθηκε ως «Τζάκσον» και τον ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ θα βρίσκεται ένα πακέτο. Σε αυτό είχε βάλει ένα μικρό κομμάτι από το «Ζιλ Ριμέ» και σε ένα σημείωμα ανέφερε πως ήθελε 15.000 λίρες για να το επιστρέψει. Αμεσα ανέλαβε την υπόθεση η αστυνομία που έκλεισε ραντεβού με τον «Τζάκσον» για τα περαιτέρω. Στην συνάντηση ο «Τζάκσον» συνελήφθη, αλλά στην ανάκριση υποστήριξε πως δεν έκανε αυτός την κλοπή. Ισχυρίστηκε πως είναι ο ενδιάμεσος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Τhe Pole».

Οι άγγλοι γλίτωσαν από το μέγα κάζο χάρη στον Πικλς. Την Κυριακή 27 Μαρτίου το ασπρόμαυρο κόλεϊ ακολούθησε τον «ιδιοκτήτη» του, τον ναυτεργάτη Ντέιβιντ Κόρμπετ, που βγήκε να κάνει ένα τηλεφώνημα. Ο Πικλς στη διαδρομή ψάχνοντας κοντά σε έναν κήπο άρχισε να γαβγίζει μπροστά από ένα σωρό με εφημερίδες. Κάτω απ’ αυτές, βρισκόταν ένα χρυσό γλυπτό, το οποίο αποκάλυψε ο Κόρμπετ. Όταν είδε χαραγμένα πάνω σ’ αυτό τα ονόματα «Γερμανία, Ουρουγουάη, Βραζιλία», κατάλαβε πως επρόκειτο για το χαμένο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Πικλς έγινε… εθνικός ήρωας, συμμετείχε στην ταινία «The Spy With The Cold Nose», ενώ εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές! Ανακηρύχθηκε σκύλος της χρονιάς για το 1966 και το κολάρο του φυλάσσεται έως σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας στο Μάντσεστερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter