Ουγγαρία: Σε δίκη Ιταλίδα που κατηγορείται πως επιτέθηκε σε νεοναζί

Ουγγαρία: Σε δίκη Ιταλίδα που κατηγορείται πως επιτέθηκε σε νεοναζί

Η δίκη μιας Ιταλίδας, η οποία κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε νεοναζί και είχε εμφανισθεί αλυσοδεμένη ενώπιον δικαστηρίου, άρχισε σήμερα στην Ουγγαρία, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει ισχυρή συγκίνηση στην Ιταλία και διπλωματικές εντάσεις.

Η 39χρονη Ιλάρια Σάλις εμφανίσθηκε στο δικαστήριο χωρίς να είναι προφυλακισμένη, καθώς είχε αποφυλακισθεί την προηγουμένη της ακροαματικής συνεδρίασης και βρίσκεται πλέον υπό κατ’ οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη.

 

Έφθασε χαμογελαστή μαζί με τον πατέρα της στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου είχαν πάρει θέσεις πολυάριθμοί ιταλοί δημοσιογράφοι και ο πρεσβευτής.

Ένα θύμα και δύο μάρτυρες επρόκειτο να καταθέσουν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πριν από το επόμενο ραντεβού το Σεπτέμβριο. Η ετυμηγορία δεν αναμένεται πριν από μήνες.

Αυτή η εκπαιδευτικός από τη Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο, πέρασε μήνες κρατούμενη σε καθεστώς υψηλής ασφάλειας, καθώς η ουγγρική εισαγγελία την κατηγορούσε για «απόπειρες επίθεσης που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων μέσα στο πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης».

Η εισαγγελία ζήτησε να της επιβληθεί κάθειρξη ένδεκα μηνών, κάτι που υποστήριξε θορυβωδώς και η κυβέρνηση, η οποία λέει πως θέλει «να υπερασπισθεί τους Ούγγρους» εναντίον της «βίας της άκρας αριστεράς» που έρχεται από το εξωτερικό.

Εικόνες της Ιλάρια Σάλις να φθάνει αλυσοδεμένη και με δεμένα τα πόδια για μια ακροαματική συνεδρίαση στις αρχές της χρονιάς είχαν προκαλέσει ζωηρή αγανάκτηση στη χώρα καταγωγής της.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, είχε τηλεφωνήσει στον ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Ορμπάν και ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη μεταχείριση της ιταλίδας κατηγορουμένης που κρίθηκε «ανάρμοστη».

Φυλακισμένη από το Φεβρουάριο 2023 στο περιθώριο διαδήλωσης εναντίον συγκέντρωσης νεοναζί, η Ιλάρια Σάλις κατηγορείται από την εισαγγελία ότι άσκησε επανειλημμένα βία.

Έχοντας πλέον γίνει διάσημη, επελέγη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου από ένα μικρό ιταλικό κόμμα, τη Συμμαχία Πράσινων της Αριστεράς (AVS), για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αν εκλεγεί, η βουλευτική ασυλία της θα επιφέρει τη λήξη των διώξεων.

Διαβάστε επίσης:

«Ο influencer του Θεού»: Ποιος ήταν ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Reuters: «Έτοιμος για εκεχειρία ο Πούτιν – Με σύνορα στα τωρινά πολεμικά μέτωπα»

Τραμπ: Με ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του – Ανεβαίνει δημοσκοπικά

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter